Sense Categoria

«L’infern és Espanya»: un dels tuits pels quals ha estat citat a declarar un professor de Tremp

Avatar
  • desembre 15, 2017
  • 4 min read
«L’infern és Espanya»: un dels tuits pels quals ha estat citat a declarar un professor de Tremp

Captura de pantalla d'un dels tuits pels quals Manel Riu | guardia civil

 

«Jo no crec ni en Déu, ni en l'ànima, ni en la vida eterna, ni en el cel, ni en l'infern… Bé, en l'infern sí que hi crec: l'infern és Espanya»; aquest és un tuit que va fer el professor de Tremp, Manel Riu, el passat dia 10 de novembre i pel qual ha estat citat a declarar al jutjat el 18 de gener. El document que ha elaborat la Guàrdia Civil conté 119 piulades traduïdes al castellà amb captures de pantalla i vol ser la prova per acusar a Riu d'un suposat delicte d'incitació a l'odi i revelació de secrets per crítiques a les forces policials pels fets de l'1-O. Un altre dels tuits, és de 25 d'octubre i es refereix a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i diu «Doncs serà baixeta, sí; però la paia pixa dreta. Copon!». També n'hi ha un sobre el president espanyol que diu «Rajoy, amb les teves eleccions el 21 de desembre estàs assenyalant i marcant els que aniran a votar; o sigui, els no indepes. Molt lleig».

Un altre dels tuits que recull la documentació de la Guàrdia Civil es remunta al 25 d'octubre i diu «L'espanyolisme és tan transversal que, si passeges i té transverses amb una mani espanyolista, és fàcil que te transversin el cap». També hi ha un tuit d'un diàleg entre Manel Riu i la seva filla, on es pot veure una imatge d'un precinte de les urnes de l'1-O enmig d'altres objectes en una capseta. La piulada diu això: «Real – Veus açò roi? És un dels precintes d'urna de l'1O. A veri on el puc guardar per sempre. – Ja ho sé, papà: a la meua capsa del tresor».

 

Una altra de les piulades està feta durant l'emissió d'un dels programes Preguntes Freqüents de TV3 mentre s'entrevistava al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i diu així: «És vell com aquell de 'A Mayor Oreja, menor cerebro', però m'encanta: 'Si este és el Millo com serà el Pitjo». Així mateix, el 26 de novembre Riu va piular sobre Xavier Garcia Albiol i va dir: «- Llavors de qui era el cervell, Igor? – A l'etiqueta hi deia A… i alguna cosa més. – A… i què més, Igor? – A…lbiol. – Al guió hi diu 'Anormal', Igor. –Ha, els guionistes! Sempre insultant a l'Albiol».

 

D'altra banda, en una de les piulades Riu fa mofa del seu volum amb la cara del líder del PP català i escriu: «El meu volum fa que ningú no em prenga per una ballarina del Bolxoi. El careto de l'Albiol fa que ningú no el prengui per un ésser intel·ligent. A més, després els fets confirmen ambdues posicions». La Guàrdia Civil ja va detenir el 16 de novembre a Manel Riu per aquests fets. El van anar a buscar al matí, a l'Institut on treballa, però ell en aquell moment no hi era. Després van anar a casa seva i allà li van dir que els acompanyés a la caserna de Tremp. Hi va anar en el seu cotxe acompanyat d'un dels agents.

 

Un cop allà li van dir que estava detingut per un delicte d'odi a les xarxes socials. Riu, però, es va acollir al seu dret a no declarar, i el van deixar en llibertat després de signar uns documents al costat del seu advocat. Riu defensa que l'únic que ha fet és una «crítica forta» als cossos i forces de seguretat de l'Estat i al govern espanyol en algunes d'aquestes publicacions. I afirma que el «nivell de violència» que van exhibir Guàrdia Civil i policia espanyola l'1 d'octubre li va fer dir que «s'havien comportat de manera salvatge, inhumana». Segons Riu, ho ha dit «com ho ha dit tanta gent».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *