L’incendi d’un pis a Lleida va cremar totalment el dormitori i va afectar la resta de l’habitatge

L’incendi d’un pis a Lleida va cremar totalment el dormitori i va afectar la resta de l’habitatge| ACN – Fotografia: @bomberscat (Arxiu)

 

L’incendi declarat aquest dilluns al vespre en el desè pis del número 170 del Passeig de Ronda de Lleida va cremar totalment el dormitori i va afectar la resta de l’habitatge. La ràpida actuació dels Bombers, però, va evitar que el foc es propagués a pisos superiors, tal com ha explicat el cap de la Regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà.

Solà ha alertat que l’error principal que cal evitar en cas de foc en un habitatge és intentar sortir de l’edifici si hi ha fum a l’escala. En aquest cas, es recomana confinar-se a casa, a poder ser en una habitació que doni a una terrassa o finestra per poder demanar ajuda i trucar al 112. En el cas de l’incendi d’aquest dilluns, no hi havia massa fum a l’escala i només es van registrar quatre ferits lleus per inhalació de fum.
 
Els Bombers també recorden que si el foc és a casa teva i no pots sortir, has de tancar-te en una habitació amb sortida a l’exterior per demanar ajuda, posar tovalloles mullades a les escletxes de la porta i trucar al 112. Si el foc és a casa teva i sí que pots sortir, has de tancar totes les portes que puguis mentre marxes, agafar les claus per donar-li als bombers i baixar per les escales, mai per l’ascensor. Finalment, si el foc és en una altre pis però l’escala és plena de fum, “queda’t a casa, tanca’t en una habitació amb sortida a l’exterior, posa tovalloles mullades a les escletxes de la porta i truca al 112”, recorden.
 
Precisament, explica Solà, un dels errors freqüents quan té lloc un incendi en un pis és que els veïns marxen de casa per sortir al carrer però, si hi ha fum a l’escala, no es recomana sortir perquè és quan es donen casos de ferits per inhalació de fum.