Sense Categoria

La DGT medita rebaixar la velocitat màxima a les carreteres secundàries

Avatar
  • setembre 8, 2018
  • 3 min read

Imatge del nou director de la DGT, Pere Navarro | SoyMotor.com

 

Pere Navarro ha començat la seva nova etapa com a director de la DGT introduint en l'agenda política la necessitat de reduir la velocitat màxima permesa en les carreteres secundàries. S'estarien plantejant rebaixar el límit actual, que és de 100 quilòmetres per hora, i establir-ho en 90 quilòmetres per hora. Així, Espanya s'afegiria al gran nombre de països europeus que ja han pres aquesta decisió. 

 

En una roda de premsa on presentava les dades d'accidents a les carreteres, Navarro ha afirmat: «hem obert el debat per reduir el límit en les carreteres secundàries». El director de la DGT assegurava també que en un gran percentatge de la sinistralitat viària és causada per conduir amb excés de velocitat

 

El 77% dels morts es produeixen a les carreteres convencionals

Pere Navarro ha fet balanç de l'accidentalitat a les carreteres espanyoles des de principi d'any. Segons ha informat en roda de premsa, el 77% de les víctimes mortals en accidents de trànsit durant aquest estiu s'han produït a les carreteres secundàries. En la majoria dels casos, la principal causa que ha provocat l'accident ha estat que algun dels vehicles implicats circulava a més velocitat de la permesa.   

 

En aquest sentit, el nou director de la DGT es mostrava sorprès per les reticències que encara hi ha Espanya respecte a la disminució dels límits de velocitat. «Em costa trobar arguments en contra però en aquest país cada cop que toques el tema de la velocitat surten resistències estranyes», ha dit Navarro recordant que només a Romania, Polònia, Irlanda, Alemanya i Àustria tenen el mateix límit de velocitat que Espanya. 

 

Altres membres de la UE, en canvi, ha rebaixat el seu límit a 90 quilòmetres per hora. És el cas de Bèlgica, Croàcia, Grècia, Itàlia o Portugal.  Suïssa, Noruega, Països Baixos, Malta, França, Finlàndia o Dinamarca han anat més enllà i han establert en 80 quilòmetres per hora la seva velocitat màxima en aquest tipus de vies. 

 

No és el primer cop que es vol prendre aquesta mesura

Pere Navarro ha tingut unes paraules pels dos anteriors directors de la DGT, els quals, segons ha afirmat Navarro, ja havien posat sobre la taula aquesta disminució de velocitat amb anterioritat. El fet que els dos antecessors no aconseguissin cap canvi al respecte, ha propiciat que Navarro no volgués confirmar si ja existeix una data prevista per dur a terme aquesta mesura. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *