Lily Brick i Laura Vidal Justribó, directores del nou festival d’art urbà de Lleida

Les lleidatanes Lily Brick i Laura Vidal Justribó seran les directores del nou festival d’art urbà de la ciutat. La regidora de Cultura i de Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha explicat que la direcció del festival ja s’ha posat a treballar perquè es pugui dur a terme la primera quinzena del mes d’octubre. Lily Brick, nom artístic de Mireia Serra i Bernadó, és una de les artistes urbanes més influents del moment, i organitzarà el festival juntament amb Laura Vidal Justribó, la seva representant artística amb un extens currículum en el món de l’art. A la Comissió Informativa de la Capital Cultural i de les Oportunitats, Bosch ha insistit en la voluntat de l’equip de govern de donar continuïtat a l’expressió artística urbana a través d’aquesta proposta. En aquest sentit, la Comissió de Patrimoni també ha fet les seves aportacions pel que fa a les façanes on es podria intervenir al barri de Balàfia, que és on se celebrarà el festival.

 

En l’àmbit de les arts, un punt de l’ordre del dia de la comissió ha estat la proposta d’aprovació de la 31a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono”, per al 2024. La mostra pretén promoure, dinamitzar i difondre les activitats escèniques d’entitats sense ànim de lucre de les companyies amateurs de la ciutat que tinguin com a activitat principal el teatre, la dansa i el circ. “Fono” tindrà lloc al juny, al Teatre Municipal de l’Escorxador.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La comunitat virtual enLleida’t creix en membres i publicacions

La comunitat emprenedora enLleida’t ha complert un any en funcionament i en aquest temps ha anat incrementat en membres i publicacions. El grup de Linkedin enLleida’t és un grup de trobada virtual de l’ecosistema emprenedor lleidatà, que s’adreça a persones amb inquietuds vers l’emprenedoria; persones autònomes, professionals i empresàries i entitats i associacions del sector. Des que la comunitat va ser impulsada el desembre del 2022, té 317 membres, dels quals 250 són membres actius. El gruix d’integrants és de Lleida i la demarcació, de sectors diversos com la publicitat, l’administració pública o la consultoria. El centenar de publicacions que s’han fet en aquest any de funcionament han registrat més de 18.000 visualitzacions, sent els mesos de març i juny els més interactius. El contingut de les publicacions fan referència a noves iniciatives, propostes de formació, convocatòries d’ajudes, ofertes laborals i de la comunitat mateixa.

 

Valoració de la campanya de Nadal del comerç i els mercadets

L’àrea de Promoció Econòmica ha comentat el resultat d’una enquesta que s’ha fet a diferents associacions de comerciants, comerços i serveis amb la participació de 63 establiments, bàsicament de petit comerç. La campanya de Nadal és la més ben valorada, seguida del “Black Friday” i la de Reis. Lligat amb això, una tercera part d’aquestes botigues han fet promocions i descomptes per les festes de Nadal. La major part ha valorat negativament l’obertura comercial dels festius 6 i 8 de desembre, així com dels diumenges de desembre. En general, es fa ús de les eines digitals per a la promoció dels seus negocis i la venda de productes, fet que repercuteix en positiu a les vendes. Altres dades de l’enquesta, mostren com més de la meitat dels clients fan una despesa dintre 21 i 100 euros.

 

Quant als mercadets de Nadal, de Santa Llúcia i d’artesans, els paradistes van confirmar, en general, que repetirien en futures edicions i que l’emplaçament era idoni. Han qualificat les vendes en la mateixa línia que l’any anterior, amb una valoració de 3,21 (de 5). Un dels fets que han destacat en positiu és la decoració i l’ambientació del mercat, la tipologia i quantitat de les casetes i el manteniment.

Activitat cultural

S’ha informat els i les membres de la comissió de la data d’inauguració del nou Museu Morera i de com es desenvoluparà, ja que, al marge, aquest mes de febrer començaran les visites programades amb diversos grups socials de la ciutat per conèixer l’edifici i la seva proposta museogràfica i per fer una posa en marxa efectiva de l’equipament.
Entre altres, s’han comentat les activitats que es duen a terme aquest mes de febrer, com el Carnaval, l’Animac -que en aquesta edició es dedica a la diversitat-, els espectacles de LaTemporada Lleida o les exposicions i accions als equipaments municipals culturals de la ciutat.

 

Castell de Templers

Enguany, el Castell dels Templers de Gardeny obre els mesos de gener i febrer, de dimarts a diumenge i ampliant els horaris d’atenció al públic. Durant el mes de gener, ha tingut 209 visitants, que en un 65% han estat fora de Lleida. Al gener, com a esdeveniment destacat, s’ha fet l’Encesa de torres, talaies i talaiots, el dissabte 13 de gener.