Liciten la unitat de radiologia per al CAP de les Borges Blanques

L’aparell de radiologia per al CAP de les Borges Blanques ha sortit a licitació aquesta setmana. Es tracta d’una unitat de raig X monitoritzada amb dos detectors, que permetrà posar en funcionament el Servei de Radiologia al centre sanitari, fet que estava previst en el seu projecte inicial, però que es va acabar desestimant per criteris poblacionals. Després de les protestes dels veïns, el conseller de Salut, Manel Balcells, es va comprometre el novembre passat a incorporar el servei al CAP. Es preveu que permeti fer 5.000 exploracions a l’any. També han sortit a licitació tres aparells més per al CAP de Mollerussa, el Centre Penitenciari Ponent i el CUAP Baix Vallès.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Actualment, les persones que requereixen el servei de radiologia són derivades al CAP Pla d’Urgell, a Mollerussa, a 14 quilòmetres de les Borges Blanques, o també se’ls dona l’opció d’anar als diferents centres de Lleida. El Departament ha considerat necessari atendre la demanda dels veïns i professionals de les Garrigues per acostar el servei als ciutadans.

Quan comenci a funcionar, es faran exploracions programades dos o tres dies a la setmana i no es preveu oferir atenció urgent. Les xifres de població de les Garrigues permeten calcular que el volum que es generi sigui proper als 5.000 estudis a l’any.

El director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, afirma que aquesta ampliació de la cartera de serveis a les Garrigues «és una demostració més del compromís del Departament per atendre l’equitat territorial i per posar el pacient al centre, ja que ens dona l’oportunitat de millorar l’oferta sanitària i l’atenció que es pot donar a la ciutadania, a més d’evitar desplaçaments».

En el mateix lot, que contractarà l’Institut Català de la Salut, també ha sortit a licitació un aparell de radiologia per al CAP Mollerussa, un per al Centre Penitenciari Ponent i un altre per al CUAP Baix Vallès. El pressupost base de licitació s’ha determinat en 859.100 euros (IVA inclòs) i es preveu que els aparells tinguin una vida útil de 12 anys. Les empreses interessades podran presentar les seves ofertes fins el proper 15 de març.