Sense Categoria

L’Hospital de Salut Mental de Sant Joan de Déu començarà a funcionar a l’any 2017

LleidaDiari
  • abril 29, 2015
  • 2 min read
L’Hospital de Salut Mental de Sant Joan de Déu començarà a funcionar a l’any 2017

L’Hospital de Salut Mental de Sant Joan de Déu començarà a funcionar a l’any 2017| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'Hospital de Salut Mental que l’Orde de Sant Joan de Déu construeix en un solar de més de 8.000 metres quadrats de Copa d’Or cedit per la Paeria està previst que estigui finalitzat a finals del 2016 i que comenci a prestar els serveis l'any 2017.

Així ho ha explicat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui ha visitat aquest dimarts les obres, que tindran un cost aproximat de 20 milions d'euros. Durant l'acte, el paer en cap ha estat acompanyat del gmà. José Luís Fonseca, superior provincial de l’Orde; el gmà. Martín Cuenca, superior de la Comunitat de Germans d’Almacelles; Enric Mangas, gerent de Sant Joan de Déu Lleida; Josep Maria Forné, director dels Serveis Territorials de Benestar de la Generalitat i les tinentes d’alcalde Montse Mínguez i Montse Parra.
 
Ros ha posat de relleu la qualitat i la bellesa arquitectònica del projecte: “Marca la importància que es dóna a la destinació d’aquest centre. Que un equipament de salut mental tingui una arquitectura excel·lent és un indicador de la importància que es dóna a la salut en la nostra societat”. En la visita d’obres, l’arquitecte Carles Sàez ha explicat les característiques de la construcció, un edifici de tipologia aïllada amb soterrani, planta baixa i 3 plantes pis. La superfície construïda és de 12.019 metres quadrats.
 
L’Hospital de Salut Mental de l’Orde de Sant Joan de Déu oferirà els serveis següents:
– Àrea infanto-juvenil: Centre de Salut Mental que ofereix atenció ambulatòria amb 30 places per a tota la demarcació (Lleida i Alt Pirineu-Aran).
 
– Hospitalització d’adults (80 places): Hospitalització d’adults amb 30 places; Unitat d'alta dependència psiquiàtrica de 40 places; Unitat d'atenció psiquiàtrica especialitzada de 10 places; De mitja o llarga estada.
 
– Servei Especialitzat en Salut Mental en discapacitat intel·lectual: Assistència ambulatòria a persones amb discapacitat intel·lectual.
 
– Servei residencial d’habitatge: Servei residencial d'habitatge de 45 places (del tipus Llar-Residència) per a persones amb problemàtica social derivada de patir un trastorn mental.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *