Edició 2020

L’Hospital Comarcal del Pallars celebra el seu 25è aniversari

  • abril 16, 2018
  • 2 min read
L’Hospital Comarcal del Pallars celebra el seu 25è aniversari
L’Hospital Comarcal del Pallars celebra el seu 25è aniversari

L’Hospital Comarcal del Pallars celebra enguany el 25è aniversari de la seva inauguració. Aquesta commemoració suposa també que fa vint-i-cinc anys de l’inici d’una nova etapa sanitària al Pallars. L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de Mateu Huguet, gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris; Joan Ubach, Alcalde de Tremp i Francesc Guerra, Gerent de l’Hospital. L’acte inicia aquest dimarts a les 12.30 hores a la Sala d’Actes de l’Hospital Comarcal del Pallars. Durant l’acte tindrà lloc el reconeixement als professionals que fa 25 anys o més que treballen a l’Hospital. L’Hospital es va obrir l’any 1521 en un edifici del Carrer del Forn de la mà del doctor Jaume Fiella. Tres segles més tard l’Hospital es traslladà a l’antic convent dels Caputxins, i es va convertir en el Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella.

L’Hospital Comarcal del Pallars celebra el seu 25è aniversari

Façana de l'Hospital del Pallars | LleidaDiari.cat

 

 

L’any 1933 la Generalitat de Catalunya estudià la possibilitat de transformar-lo en Hospital Comarcal i el 1934 designà Tremp com a capital de comarca sanitària, tot i que el projecte es va parar per la Guerra Civil. Tot i això, les aportacions de Mn. Casimir Torrent van ser fonamentals en l’època de postguerra. L’any 1987 es signà un concert amb l’Institut Català de la Salut que va permetre oferir assistència als afiliats a la Seguretat Social. L’any 1988 el Patronat Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella va fer una cessió de terrenys al Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya per la construcció d’un nou Hospital.

 

Després de diferents períodes de gestió privada, l’1 de gener de 2011 la gestió de l’Hospital passa a pertànyer a l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris. Així mateix, ara fa 25 anys es va inaugurar un nou hospital amb el format de hospital comarcal, formant part de la xarxa d’hospitals que donen servei a la sanitat pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En aquests anys s’han anat adequant els serveis a les necessitats específiques de les comarques del Pallars amb el suport dels Hospitals Universitaris Arnau de Vilanova i Santa Maria.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.