Sense Categoria

L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida comptarà amb 18 quiròfans en una sola planta

Avatar
  • agost 31, 2018
  • 4 min read

Imatge de la reunió | LleidaDiari.cat

 

El Departament de Salut ha iniciat un esforç inversor en l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida per equipar-lo amb instal·lacions que incorporin els últims avenços tecnològics. Aquest compromís, a mitjà termini, es concretarà en l’ampliació i millora del bloc quirúrgic. La intervenció inclou concentrar tota l’àrea quirúrgica en una sola planta, en lloc de les dues actuals, construint una ampliació adossada, quasi doblant la superfície actual. Així, en total es comptarà amb una planta de 3.200m2 que albergarà, entre d’altres, divuit quiròfans (quatre més que els actuals) i 23 places de recuperació post-anestèsica (actualment n’hi ha 20). L’actuació també permetrà millorar la connexió del bloc quirúrgic amb la Unitat de Cures Intensives (UCI), les Urgències i els servei de radiologia. La redacció del projecte està previst que s’acabi l’any vinent, per poder començar les obres a principis del 2020.

La consellera de Salut a l'Arnau de Vilanova

La consellera de Salut a l'Arnau de Vilanova | LleidaDiari.cat

 

 

El Departament de Salut ja té compromesos quinze milions d’euros en aquest projecte, que s’emmarca en el Pla Director d’espais de l’hospital. Aquest Pla també incorpora, a banda del bloc quirúrgic, la reforma de les sis plantes d’hospitalització del centre, adequant-les a paràmetres funcionals i de confort actuals i que compten amb el finançament de la Diputació. Abans de la visita, la consellera s’ha reunit amb el Comitè de Direcció Territorial i amb la Junta de Personal del centre.

 

La qualitat de la nova UCI de l'Arnau de Vilanova

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest matí l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. La titular de Salut ha posat de manifest la importància del centre com a hospital referent del sistema públic de salut a les terres de Lleida. Un territori on, segons la consellera, s’estan fent «esforços i millores per tenir-hi la millor sanitat per a tothom». Un d’aquestes millores és la nova unitat de cures intensives (UCI), que ha estat reformada i ampliada i està en funcionament des del passat febrer després de dos anys de treball. Situada a la sisena planta de l’hospital, l’espai manté el total de 22 boxs però en millora i actualitza una quinzena.

Imatge de la visita de la consellera

Imatge de la visita de la consellera | LleidaDiari.cat

 

 

Amb una inversió de 3,5 milions d’euros aportats per la Diputació de Lleida, s’ha pogut equipar l’UCI amb tecnologia d’última generació –monitors, respiradors-, disposar de boxs ‘reversibles’ que poden atendre tant pacients crítics adults com pediàtrics, millorar el confort dels boxes –més amples, amb més llum natural i més intimitat- i fer una atenció més humanitzada –per exemple, facilitant que els pacients puguin estar acompanyats les 24 hores del dia o involucrant la família en la cura-. Per a Verges, la nova UCI és una mostra de «creure en el territori» i de «com hem d’anar incorporant noves instal·lacions i nova tecnologia, amb esforç inversor». «He comprovat com els professionals de la UCI aprecien aquesta millora i com s’ha humanitzat l’atenció incorporant a les famílies, per a complir l’objectiu principal, que és millorar el servei pel ciutadà, sobretot en casos delicats com aquests», ha dit la consellera.

 

Els treballs de reforma també han comportat actuacions de millora estructural de l’edifici, com per exemple a la coberta de l’edifici -on s’ha actuat per millorar l’aïllament tèrmic i la impermeabilització-, i la renovació del sistema de subministrament elèctric de la unitat.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *