L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida reconstrueix la mandíbula d’un home afectada per un tumor

L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida reconstrueix la mandíbula d’un home afectada per un tumor| Redacció – Fotografia: Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

 

El Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha realitzat una intervenció pionera a Lleida, d'una durada de gairebé dotze hores, que ha permès reconstruir un defecte mandibular ocasionat per un tumor localment agressiu al maxil·lar inferior. 

L'equip, liderat pel doctor Ramon Ventín i la doctora Immaculada Juárez, de l'hospital Arnau de Vilanova, ha fet aquesta primera intervenció amb una tècnica anomenada de cresta ilíaca microvascular pediculada a l'artèria circumflexa ilíaca profunda que representa un avenç important en el terreny de l'oncologia quirúrgica. 
 
L'objectiu de l'operació és retornar al pacient la correcta funcionalitat després d'una resecció oncològica àmplia, segons ha informat l'hospital aquest dimecres.
 
Ventín ha precisat que el pacient és un home jove, d'uns 30 anys, d'ètnia negra i de corpulència atlètica, que es troba totalment recuperat i a l'espera de rehabilitació, un cop superat el període inicial de cicatrització i adaptació dels teixits. 
 
La mandíbula juga un paper fonamental en la masticació, la deglució, l'articulació, la respiració i el contorn facial, i la reconstrucció microquirúrgica representa el patró de màxim nivell per reconstruir els defectes segmentaris mandibulars. 
 
Aquesta tècnica, pionera a Lleida, requereix importants coneixements anatòmics i quirúrgics de l'interior i l'exterior de l'àrea maxil·lofacial, a més del domini de les tècniques reconstructores més actuals.