L’Hospital Arnau celebra el Dia Mundial del Nadó Prematur amb les famílies

Imatge de la unitat de prematurs de l'Arnau

Imatge de la unitat de prematurs de l'Arnau | LleidaDiari.cat

 

La Unitat de Cures Intensives Neonatals (UCIN) de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova se suma aquest dissabte 17 de novembre, al Dia Mundial del Nadó Prematur amb una jornada destinada a les mares i els pares dels nadons que han estat ingressats a la Unitat. La jornada pretén ser un espai de trobada entre les famílies i els professionals per compartir experiències i emocions des del naixement dels infants, i per reflexionar també sobre els reptes i la problemàtica de la prematuritat.

Imatge de prematurs a l'Arnau

Imatge de prematurs a l'Arnau | LleidaDiari.cat

 

 

A l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, el percentatge de nadons prematurs és del 8%, i s'ha mantingut estable durant els últims deu anys. Durant la jornada de demà es presentarà el projecte “Escola de Pares: un pas més en la humanització de les cures a la UCIN”, que aquest any ha estat guardonat amb la beca del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida.

 

(COILL) al millor projecte de recerca d'Infermeria de Lleida. Es tracta d'un projecte que es du a terme entre infermeres de la Unitat Neonatal de l'HUAV i de la Universitat de Lleida (UdL), del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia i del de Pedagogia i Psicologia. Els actes que se celebraran demà, a partir de les 11.00 hores, al vestíbul de l'Hospital Arnau són els següents:

  

  

Benvinguda als assistents

  

  

Presentació de l'acte

  

  

Exposició sobre el projecte “Escola de Pares”

  

  

Exposició de panells amb fotografies sobre nadons, famílies i professionals de la Unitat

  

  

Exposició sobre dades de prematuritat a l'Hospital Arnau

  

  

Comunicació oral i projecció del vídeo 'Vivència de l'experiència de tenir un fill prematur'

  

  

Esmorzar per als assistents

  

  

Visita dels Pallapupas, amb la infermera Apiretal i la doctora Epidural

  

  

Taller infantil de dibuixos

  

  

D'altra banda, la façana de l'Ajuntament de Lleida s'il·luminarà demà de color lila (considerat el color de la prematuritat), per donar visibilitat als infants prematurs, a les seves famílies i als professionals sanitaris que en tenen cura.