L’heliport de Vielha ja pot operar les 24 hores del dia

Primer pla de l'helicòpter amb base a l'heliport de Vielha

Primer pla de l'helicòpter amb base a l'heliport de Vielha | LleidaDiari.cat

 

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, ha confirmat durant la visita a l'heliport de Vielha que aquesta instal·lació ja pot operar les 24 hores del dia. Amb aquesta ampliació de servei, les emergències mèdiques i els rescats de muntanya en seran els grans beneficiats. Tot i que aquest equipament també fa altres funciona com avituallament, trasllat de residus de refugis de muntanya, vols turístics d'heliesquí i treballs aeris en alta muntanya. Gavin ha destacat que l'heliport de la Val d'Aran gaudeix de serveis «d'última tecnologia» i l'equipara amb les «instal·lacions més modernes dels aeroports del país». El síndic d'Aran, Carles Barrera, ha afegit que ha de ser «un referent europeu en aquest tipus d'infraestructures» i ha anunciat la construcció de tres nous hangars per poder augmentar l'oferta de serveis. Es preveu que puguin funcionar l'estiu del 2019.

 

L'ampliació ha consistit a assegurar l'operativitat de la instal·lació de dia i de nit, a banda d'adequar els espais interiors de l'actual hangar com a zona de serveis i sala de gestió d'emergències i instal·lar una plataforma d'estacionament en un terreny adjacent. Gavin ha aprofitat la visita a la Val d'Aran per comprovar l'evolució de les obres que s'estan fent a la carretera C-28 al port de la Bonaigua. Aquestes obres evolucionen a bon ritme i durant la temporada d'esquí s'aturaran per evitar talls de circulació en una època de major afluència turística.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, ha visitat l'ampliació de l'heliport de Vielha per poder operar 24 hores al dia

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, ha visitat l'ampliació de l'heliport de Vielha per poder operar 24 hores al dia | LleidaDiari.cat

 

 

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat es reunirà també amb responsables de turisme del Govern aranès per tractar la incorporació de la Val d'Aran com a destinació d'esquiadors en els paquets turístics que comercialitza el touroperador Quality Travel amb vols a l'Aeroport de Lleida-Alguaire procedents de diferents ciutats de Suècia. Actualment es compta amb tres hotels de la Val d'Aran que ofereixen places hoteleres però Gavin ha dit que confia a poder-ne augmentar la quantitat per poder augmentar els esquiadors que arribin a l'Aran a través d'aquest touroperador.