Les obres de renovació de la xarxa de clavegueram del Passeig de Ronda de Lleida es reprenen dilluns

Les obres de renovació de la xarxa de clavegueram del Passeig de Ronda de Lleida es reprenen dilluns| ACN – Fotografia: Laura Biela

 

L'Ajuntament de Lleida reprèn dilluns les obres de renovació de la xarxa de clavegueram del Passeig de Ronda, que s'havien aturat durant les festes nadalenques per no afectar la campanya de Nadal dels establiments comercials de la zona. 

Segons ha informat la Paeria, la segona fase d'actuació, que s'allargarà fins a mitjans del mes de març, inclou la construcció del col·lector al carrer Cristòfol de Boleda i a Passeig de Ronda fins al carrer Segrià. Cal recordar que unes 2.000 famílies de Lleida es veuran beneficiades per aquesta actuació, que permet incrementar la capacitat de desguàs en cas de pluges intenses. L'actuació de la primera fase ha consistit en la construcció del col·lector entre els carrers Doctor Fleming i Cristòfol de Boleda.
 
En aquesta segona fase es preveu tallar el pas de vehicles al carrer Cristòfol de Boleda, entre el carrer Segòvia i Passeig de Ronda, garantint únicament l'accés de vehicles als pàrquings particulars. Igualment, al Passeig de Ronda es restringirà el pas de vehicles amb un únic carril de circulació entre Cristòfol de Boleda i Segrià.
 
L'Ajuntamen assegura que les obres que es portaran a terme resoldran definitivament els problemes d'evacuació d'aigua que es generen a la zona quan es registren pluges d'elevada intensitat. Es tracta, segons ha subratllat el tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, d'una millora llargament reivindicada pels veïns i veïnes per evitar inundacions en cas de pluges intenses.
 
En el cas de les obres de renovació de la xarxa de clavegueram del Passeig de Ronda es construiran un total de 330 metres de noves canonades, amb diàmetres d'entre 600 i 1000 mm. Les noves canonades, que es col·loquen entre 2 i 4 metres de profunditat, són de formigó armat amb junta elàstica, la qual cosa els aporta una gran resistència i en garanteix l'estanquitat. La inversió prevista, a càrrec de FCC Aqualia, és de 405.556,14 euros.