Sense Categoria

Les explicacions aportades per l’alcalde Ros són “insuficients”

LleidaDiari
  • març 10, 2015
  • 4 min read
Les explicacions aportades per l’alcalde Ros són “insuficients”

Les explicacions aportades per l’alcalde Ros són “insuficients”| Redacció / EP – Fotografia: Miki de Santiago

 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, s’ha reunit aquest dimarts amb els grups de l’oposició i amb els candidats dels partits que concorren a les properes eleccions per explicar-los la situació que està vivint la Paeria. Unes explicacions que algunes formacions han qualificat “d’insuficients”.

L’alcaldable de CiU ha insistit en què es facin públics els certificats d’ingressos dels regidors de l’equip de govern dels 4 anys de mandat atès que, “malgrat les reiterades demandes que hem fet des del partit, segueixen sense publicar-se”. En aquest sentit, ha explicat que “des de CiU portem 6 mesos reclamant els certificats d’ingressos de tot l’equip de govern municipal dels darrers 4 anys de mandat, i avui el paer en cap només ha informat de viva veu de quin és el sou i dietes que ha percebut durant l’exercici de 2014”, ha argumentat Postius.
 
Postius afirma que la reunió d’aquest dimarts per donar detalls de la documentació requerida per l’Oficina Antifrau i la Fiscalia Anticorrupció “només ha estat una clara maniobra per guanyar temps, atès que el paer en cap, ni quan més necessària és la transparència, aporta una explicació convincent com mereixen els lleidatans i lleidatanes”.
 
Crida per Lleida considera que aquestes explicacions arriben a “destemps i demostren, un cop més, l’opacitat de la Paeria”. La formació ha demanat també que s’assumeixin responsabilitats pels fets succeïts i en cas que la Fiscalia trobi indicis de delicte, “demanarà responsabilitats polítiques i penals i estudiarà personar-se com a acusació particular”.
 
El candidat d’ERC, Carles Vega, a l’igual que Postius, considera “insuficient” la informació aportada per Ros. En aquest sentit, ha comentat que el paer en cap només ha explicat quina documentació s’ha entregat a l’Oficina Antifrau i a la Fiscalia Anticorrupció. Però el republicà ha insistit que “la qüestió de fons que reclamem és que expliqui com es farà la reconversió de l’Empresa Municipal d’Urbanisme i que aclareixi les presumptes ramificacions urbanístiques que hi ha respecte a la destitució de Marta Camps.”
 
El portaveu de la CUP, Pau Juvillà, ha avançat que el seu grup explicarà a les xarxes socials el contingut d’aquesta trobada, i l’alcaldable d’ICV, Eduard Baches, ha insistit en la necessitat de fer una audiència pública. Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Àngels Ribes, ha assegurat que aquesta situació posa de manifest que “el PSC està en un procés de descomposició”.
 
El PP, per la seva part, ha plantat a l’alcalde al considerar que Ros ha d’explicar tota la informació al Ple municipal, per que els ciutadans puguin escoltar-la.
 
El sou i les dietes de Ros, al descobert
El sou de l’alcalde, segons ha explicat la portaveu socialista, Montse Mínguez, va ser de 70.092 euros bruts l’any 2014, quantitat a la que es sumen 4.250 euros en concepte de dietes.
 
Durant la reunió, Ros ha explicat amb detall el procés del Larida “que es troba dins de la legalitat vigent , hem explicat les retribucions dels regidors/regidores i hem tramès que en cap cas hi ha duplicitat de dietes al Parlament o per activitat municipal. Tot s’ha adaptat a la normativa i cartipàs. I pel que fa a l’Oficina Antifrau hem explicat amb tot detall la informació remesa de compres, serveis efectuats, relacions amb proveïdors, contractacions de personal… Hem explicat tot allò enviat a l’Oficina Antifrau que, en definitiva, sota la nostra opinió no és objecte de cap il·legalitat en cap cas”
 
Finalment, en la trobada d’aquest matí i d’acord amb la petició dels dos grups que integren actualment l’oposició, s’ha acordat la celebració d’un ple extraordinari. Durant aquesta setmana es convocarà la Junta de Portaveus i el Ple tindrà lloc, amb tota probabilitat, la setmana vinent.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *