Les Borges celebra enguany la 35a Trobada de gegants, grallers i correfocs

En el marc de la Festa Major 2017 les Borges Blanques celebrarà enguany la 35a edició de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs que, tal com han anunciat els organitzadors en el transcurs de la roda de premsa duta a terme aquest dimecres, preveu un record de participació d’entre 80 i 85 colles geganteres. Tal com han anunciat l’alcalde de la ciutat, la regidora de Cultura i els representants de la Comissió de Festes i dels gegants, els grallers i els correfocs, la Trobada s’iniciarà a les 18.00 hores de la tarda i tindrà el mateix recorregut que l’edició passada. S’arribarà fins a la plaça porxada i, com a novetat, es realitzarà la plantada al carrer Carrasco i Formiguera. Durant la presentació els responsables també han anunciat les principals novetats de la Trobada com per exemple la participació de La Cremallera teatre, encarregada de donar un toc humorístic sense marxar de la tradició, que tal com ha comunicat la regidora de Cultura «dinamitzarà el públic assistent i durà a terme la presentació de colles, que tindrà lloc a partir de les 19.00 hores». A més a més, com ha fet destacat d’enguany, els portadors s’inventaran un ball que interpretaran de forma conjunta sota la direcció de La Cremallera Teatre.

 

D’altra banda també s’ha fet públic que es recuperarà l’antiga tradició de mullar aquells que ho desitgin abans d’entrar al correfoc, acte que s’anomenarà La Remullada i tindrà lloc al carrer de la Bassa. Finalment, duran la Festa es presentaran cinc dels nous vestits que han estat escollits pels capgrossos de la capital de les Garrigues mitjançant un concurs obert a tots els nens i nenes de la ciutat que han tingut també l’oportunitat d’escollir els noms.

 

Tant els guanyadors com la resta de participants han estat reconeguts amb un obsequi. L’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha volgut «agrair especialment a la Comissió la gran tasca que ha dut a terme i animar a tothom a participar d’aquesta gran festa coneguda arreu de Catalunya que de ben segur serà una jornada molt destacada».