L”entesa’ d’ICV i MES per presentar-se plegats a les eleccions

L”entesa’ d’ICV i MES per presentar-se plegats a les eleccions| Redacció – Fotografia: ICV Lleida

 

ICV i MES han aconseguit finalment arribar a acords que respecten els principis de paritat i confluència. Una unió que es coneixerà com ‘entesa’ i tindrà com a cap de llista a Eduard Baches, com a segona a la independent Noèlia Pena, Pep Mòdol com tercer de llista i Yolanda Bardina, d’ICV, com a quarta. 

La resta de membres es faran públics la propera setmana i la llista comptarà amb persones dels moviments socials i de la vida política, cultural i social com Elena Motos o Carles Feixa i altres membres de MES.
 
Cal destacar que l’acord d’ENTESA ha pogut ser possible gràcies a la voluntat d’ambdues parts de poder formar una alternativa d’esquerres per governar la Paeria.
 
Amb aquesta confluència el grup municipal d’ICV assoleix el primer objectiu de cara a les eleccions municipals del 24 de maig: poder presentar una llista ciutadana que retorni la política d’esquerres al ple de la Paeria i amb equitat, justícia social, confluència i paritat de gènere.
 
Perfil de Pena i Bardina

Noelia Pena Lorenzo, nascuda a Lleida l’any 1982, és diplomada en educació social per la UdL i diploma de Postgrau en Educació Emocional per la Universitat de Lleida. Des de 2007 treballa a les Llars Torrevicens ACTUA, on ha estat amb el col·lectiu de noies adolescents, exercint funcions d’educadora i coordinadora. També ha estat sotsdirectora del mateix ens, on exercia també responsabilitats de l’àrea tècnica. Actualment, és educadora amb el col·lectiu d’infants. És sòcia cooperativista i ha estat vinculada a diferents moviments socials com la PAH.
 
Yolanda Bardina Martín, nascuda a Lleida l’any 1983, és diplomada en Treball social i té un màster en Agents d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes. Formadora ocupacional. Treballa com a autònoma com a Agent d’Igualtat i Dinamitzadora. Activista social. Cofundadora i presidenta de l’Associació Lika, membre de diferents organitzacions o moviments socials i feministes, com la Marea Lila. Exportaveu del CLJL.

rn