L’empresa que gestiona la Llotja de Lleida demana rescindir el contracte

Teatre de la Llotja de Lleida | LleidaDiari.cat

 

La Llotja de Lleida S.A., empresa que gestiona el Palau de Congressos Municipal de Lleida, ha anunciat la seva voluntat de rescindir el contracte i abandonar la concessió de l'equipament davant «l'inassumible desajustament econòmic entre els ingressos previstos en el contracte de gestió -signat l'any 2010- i la realitat del balanç econòmic dels últims anys». En aquest sentit, l'empresa gestora assegura que, des de l'inici de la concessió, «la previsió d'ingressos no s'ha correspost amb la realitat» i que «la mitjana anual és un 50% inferior al previst en els estudis econòmics previs a la licitació». Així mateix, considera que «la crisi dels últims anys, l'elevat cànon i l'augment dels costos de manteniment, així com els energètics fan econòmicament inviable la concessió». Altrament, La Llotja de Lleida S.A. considera «altament injust que només es parli del deute amb la propietat del Palau de Congressos i no de l'esforç inversor realitzat». Segons informa l'empresa en un comunicat, La Llotja de Lleida, SA, va sol·licitar el 16 de gener passat al Centre de Negocis i Convencions (CNC), entitat propietària del de l'edifici del Palau de Congressos de Lleida, el final de la concessió d'aquest recinte abans del 28 de febrer del 2017.

 

 

 

A la tardor del 2015, l'empresa gestora de l'equipament va manifestar a la propietat del Palau de Congressos la seva voluntat de rescindir el contracte «en cas que no fos possible modificar-lo de manera que el contracte de gestió fos viable econòmicament». El 15 d'abril del 2016, La Llotja de Lleida, SA, va presentar al CNC una proposta detallada per continuar amb la concessió «i solucionar el desequilibri econòmic amb la propietat de La Llotja o bé optar per la resolució del contracte». Segons explica l'empresa concessionària, «la proposta buscava mantenir els compromisos de gestió en unes condicions que asseguressin la viabilitat econòmica de la concessió i garantir els serveis que presta en el Palau de Congressos». Finalment, La Llotja de Lleida, SA, va formalitzar la sol·licitud de rescissió de contracte presentada el 16 de gener argumentant «la substancial variació en els termes previstos en el contracte i que està prevista en aquest document».

 

L'Ajuntament de Lleida, per la seva part, proposarà aquest dimecres en la reunió del consell d'administració del CNC acordar la rescissió del contracte per a la gestió del Palau Municipal de Congressos de Lleida 'la Llotja' amb l'actual concessionària, l'empresa La Llotja de Lleida, SA, per tal que «sigui l'empresa municipal CNC -propietària de l'edifici del palau de congressos- la que assumeixi la gestió de l'equipament». Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de Promoció de la ciutat, del comerç, del turisme i de l'ocupació i l'emprenedoria, Rafael Peris, després que La Llotja de Lleida, SA, -actual gestora de l'equipament- hagi anunciat aquest dimarts la seva intenció de rescindir el contracte en considerar-lo «inviable econòmicament». Altrament, Peris ha volgut trametre «un missatge de total continuïtat a les persones que treballen a la Llotja, i també a tots aquells agents que tenen a veure directament o indirectament amb la Llotja» com ara empreses, proveïdors, prescriptors, entre altres.

 

Teatre de la Llotja de Lleida | LleidaDiari.cat

La Crida per Lleida-CUP ja va demanar formalment dilluns l'extinció del contracte entre el Centre de Negocis i Convencions (CNC) i la Llotja de Lleida, SA. La petició, adreçada a l'administració del CNC, denuncia fins a sis «incompliments contractuals» segons la documentació que regeix la relació entre l'empresa pública i la Llotja de Lleida, SA. En concret, la Crida-CUP assegura que el “reiterat impagament” del cànon de la concessió per part de la Llotja de Lleida, SA, suposa una “infracció molt greu”, d'acord amb la clàusula 19 del Plec de la licitació. 

 

La formació anticapitalista també denuncia en el seu escrit que la Llotja de Lleida, SA, «no havia presentat les seves auditories al CNC en els terminis establerts per contracte«. En aquestes auditories «es parlen de pèrdues de la concessionària durant els anys 2013, 2014 i 2015», segons la Crida-CUP. En aquest sentit, el grup municipal considera que «no haver presentat els comptes en el temps i forma acordada ha obstaculitzat el seguiment de la gestió per part de l'administració pública». A més, la concessionària Llotja de Lleida, SA, té un deute de 100.000 euros anuals d'IBI entre els anys 2011 i 2014 que la Paeria no hauria reclamat, segons la formació.