Sense Categoria

L’Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida compra onze pisos a Ibercaja per destinar-los a lloguer social

LleidaDiari
  • desembre 24, 2015
  • 2 min read
L’Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida compra onze pisos a Ibercaja per destinar-los a lloguer social

L’Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida compra onze pisos a Ibercaja per destinar-los a lloguer social| ACN – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'Empresa Municipal d'Urbanisme de Lleida ha comprat onze pisos a Ibercaja per destinar-los a lloguer social, per un import total de 241.025 euros. La Paeria preveu arribar fins a 700 habitatges de lloguer social aquest any mitjançant cessions i compres.

Aquests pisos es destinaran prioritàriament a les famílies que s'atenen des de la Mesa d'Emergència Social. Es tracta d'unitats familiars que es troben en el que es denomina situació d'emergència habitacional. Els pisos adquirits per l'Ajuntament estan situats a diferents barris de la ciutat, com ara Balàfia, la Bordeta, Mariola i el Secà i tenen una superfície mitjana de 80 metres quadrats. Dos d'ells tenen 4 dormitoris, 7 en tenen 3 i dos tenen dos dormitoris. Estan pensats especialment per acollir famílies. 
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recordat que la política d'habitatge de l'Ajuntament durant aquest any es basarà en comprar d'habitatges a propietaris inversors, fonamentalment entitats bancàries i en convenis de cessió d'habitatges per situar-los a la bossa d'habitatges de lloguer social en alguns casos a través d'inversors particulars i en altres d'inversors institucionals i entitats bancàries.
 
El paer en cap ha explicat que els pisos adquirits aquest dijous i els que es vagin incorporant al llarg d'aquest any “serviran per atendre les necessitats d'habitatge social de la ciutat”. I ha afegit: “Ara disposem de 500 habitatges i l'objectiu és, al llarg d'aquest any, poder incrementar la xifra en 200 habitatges, fet que situaria el parc d'habitatges en uns 700”.
 
Els llogaters d'aquests pisos pagaran entre 30 i 60 euros mensuals com a màxim. En tot cas el lloguer no superarà el 30% dels seus ingressos, tenint en compte que des dels Serveis Socials s'atenen les necessitats pel que fa a factures dels subministraments energètics quan és necessari.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *