Sense Categoria

L’auxiliar de l’Arnau investigat per injectar un líquid desconegut a un pacient que va entrar en coma nega els fets

LleidaDiari
  • març 11, 2016
  • 2 min read
L’auxiliar de l’Arnau investigat per injectar un líquid desconegut a un pacient que va entrar en coma nega els fets

L’auxiliar de l’Arnau investigat per injectar un líquid desconegut a un pacient que va entrar en coma nega els fets| ACN – Fotografia: lleidaalminut.com

 

L'auxiliar d'infermeria de l'Arnau de Vilanova de Lleida que el passat 4 de gener hauria injectat un líquid desconegut a un pacient d'Urgències ha negat els fets. Segons fonts properes al cas, l'home va declarar que va baixar a Urgències perquè buscava un company que l'havia d'informar d'uns exàmens als quals es volia presentar. 

L'investigat va assegurar, però, que no va subministrar res a ningú. Un familiar del pacient però, el va reconèixer a les gravacions de seguretat com la persona que li havia injectat “alguna cosa” a la víctima, de 75 anys, que es trobava en un box per problemes digestius i que va entrar en coma. Tot i que la investigació segueix oberta, tot apunta que l'auxiliar va aprofitar que la dona del pacient va sortir un moment, per administrar-li el medicament sense cap autorització.
 
El pacient va entrar en coma i va trigar uns dies a recuperar-se. El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida va ordenar analitzar una mostra de sang del pacient per confirmar què se li va subministrar. Segons els símptomes podria tractar-se d'un sedant, concretament benzodiazepina, que afecta el sistema nerviós central, tot i que encara s'està a l'espera dels resultats de les analítiques. L'auxiliar segueix suspès de feina i sou. La investigació, que ha passat a mans de l'equip especial d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra, segueix oberta. Un dels objectius és saber amb quina intenció hauria subministrat l'investigat al pacient aquest sedant i si l'auxiliar, amb 8 anys d'experiència, estaria implicat en altres casos similars.
 
No es descarta que se li pugui arribar a encausar per un delicte de temptativa d'homicidi tot i que de moment, el jutjat ha obert una causa per intrusió professional ja que un auxiliar d'infermeria no està autoritzar a injectar cap medicament a un pacient. En aquest cas, a més, l'auxiliar no treballava a Urgències.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *