Balears Vadevi

L’autòpsia i les imatges de les càmeres de seguretat compliquen les investigacions de l’home mort a Salou

  • agost 2, 2017
  • 4 min read
L’autòpsia i les imatges de les càmeres de seguretat compliquen les investigacions de l’home mort a Salou
L’autòpsia i les imatges de les càmeres de seguretat compliquen les investigacions de l’home mort a Salou

Imatge del lloc dels fets, al carrer Carles Buigas de Salou. | Guillem RS

Modru Mai Ndiaye, l'home de 33 anys i de nacionalitat senegalesa que va morir al carrer Carles Buigas de Salou aquest dilluns a primera hora, tal com va avançar TarragonaDiari.cat, sortia d'esmorzar d'un dels bars de la zona, on era força conegut, i va ser llavors quan quatre persones, encara sense identificar, s'hi van acostar i un d'ells li va propinar un cop de puny. Va intentar caminar i escapar però es va desplomar i ja no es va aixecar. El SEM va intentar reanimar-lo, però només van poder certificar-ne la mort. Modru jeia sense vida a la vorera, tapat amb una manta blanca. Compatriotes seus no s'explicaven què havia passat i els investigadors dels Mossos es feien càrrec del cas i començaven a recollir informació.

 

Calia saber qui eren les quatre persones que havien atacat al jove i saber el possible mòbil per anar tancant el cercle. Les càmeres de seguretat han avalat les versions d'alguns dels testimonis que van presenciar l'agressió. Que eren quatre, de nacionalitat espanyola, que anaven a per ell i que només d'un d'ells va participar activament en l'agressió, després d'enfrontar-se amb Modru van escapar corrent pel mateix carrer, en direcció nord, és part de la informació que testimonis, segons ha pogut saber TarragonaDiari.cat, han donat als Mossos d'Esquadra i que les càmeres també han mostrat. Amb tota aquesta informació, calia saber què deia l'autòpsia, clau per aclarir el motiu de la mort del jove. Però l'examen forense no aclareix res de res, de moment. Segons l'autòpsia, Modru no va morir ni pel fort cop de puny que va rebre ni per l'impacte de caure a terra.

 

Cap dels dos impactes va ser mortal. Amb aquesta línia oberta, ara cal esperar l'informe toxicològic per aclarir si el consum de drogues hi va influir. Els resultats de l'informe forense són importants per dictaminar quin delicte imputar a l'agressor i als seus tres acompanyants. Si ni el cop de puny ni l'impacte en caure a terra van ser mortals, es podria rebaixar el delicte de presumpte homicidi a presumpte delicte de lesions greus. Amb tot, encara queden moltes diligències per practicar i el cas segueix sota secret d'actuacions. El gir de l'autòpsia, però, complica les investigacions.

 

Les imatges de les càmeres de seguretat tampoc ajuden

 

Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, després de visionar les imatges de les càmeres de seguretat de l'Ajuntament de Salou, encara busquen les quatre persones. Les línies d'investigació estan encarades en poder-les identificar; les imatges, tot i que es veu com s'agredeix a Modru, no aclareixen la identitat dels agressors, fet que també complica la feina de la policia. Els testimonis que ja han declarat davant dels investigadors de la policia catalana han explicat que els quatre homes havien estat de festa per la zona les hores abans i alguns asseguren que són de nacionalitat espanyola, tot i això, els investigadors Mossos d'Esquadra tampoc descarten que puguin ser turistes francesos els presumptes agressors del jove senegalès. Aquesta darrera informació, de manera oficial, no s'ha volgut confirmar, tenint en compte que hi ha secret d'actuacions.

 

No tenir clar tampoc el mòbil de la baralla també complica les investigacions. Els Mossos d'Esquadra, ara per ara, no tanquen cap línia: ni la possibilitat que estigui relacionat amb el tràfic de drogues —el jove mort tenia antecedents per venda de droga a la via pública— ni tampoc que hi hagi un rerefons d'un possible delicte racista contra ell. Tot i que de moment encara ningú ho relaciona, la setmana passada es va agredir una persona sense sostre també en una zona de Salou propera al carrer Carles Buigas, el cor del turisme de borratxera de la capital de la Costa Daurada.

 

Imatges en vídeo de la zona de l'agressió, a Salou:

Sobre l'Autor

Guillem RS

Contatcto

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.