L’Audiència reclama més de 33.000 euros a Ausàs i set condemnats per contraban de tabac

L’Audiència reclama més de 33.000 euros a Ausàs i set condemnats per contraban de tabac| Text i fotografies: EP

 

L’Audiència de Lleida ha reclamat l’exconseller de Governació de la Generalitat Jordi Ausàs i set persones condemnades per contraban de tabac el pagament a l’Estat d’33.318 euros en concepte de responsabilitat civil, que han de pagar conjuntament i solidàriament. 

A aquesta quantitat se sumarà, en concepte de deute duaner i tributari, el que correspongui a una part del tabac traficat que no es va poder comptabilitzar però que es va estimar en 15.000 euros. “Podran ser uns 6.000 euros”, segons ha explicat Jordi Galobar, lletrat de dos dels condemnats. 
 
L’Audiència va condemnar a quatre anys de presó a Ausàs per delicte continuat de contraban de tabac i participació en grup criminal: per contraban se li van imposar tres anys i nou mesos de presó amb inhabilitació especial per a l’exercici del dret de sufragi passiu i multa de 195.000 euros; i tres mesos per pertinença a grup criminal. 
 
L’exconseller, exalcalde de la Seu d’Urgell i exmilitant d’ERC va ser jutjat a mitjans de maig en un procés en el qual estaven acusades 12 persones; entre elles, la seva dona, a la qual la sentència va absoldre de l’acusació d’encobriment, així com a quatre persones. 
 
La sentència considera provat que Ausàs, amb el seu cotxe Audi Q5 i el Suzuki Vitara de la seva esposa, carregava el tabac i el traslladava a casa, en el garatge l’embalava en caixes sense distintius, i es transportava de matinada a Barcelona per la seva venda i distribució.