L’Audiència Provincial denega el desbloqueig del camí d’accés a la finca de la granja Ramaderia Pifarré

L’Audiència Provincial denega el desbloqueig del camí d’accés a la finca de la granja Ramaderia Pifarré| Redacció – Fotografia: Ramaderia Pifarré

 

L’Audiència Provincial de Lleida es va pronunciar dimecres sobre el recurs d’apel·lació contra la sentència del cas de Ramaderia Pifarré denegant l’aplicació de les mesures cautelars urgents demanades pels propietaris de la granja, el desbloqueig del camí d’accés a la finca i la lliure circulació fins que es dicti la sentència definitiva. 

 
L’Audiència ha considerat que la sentència de Primera Instància va ser el suficient per donar la raó al propietari de la parcel·la veïna. Malgrat tot, el cas segueix obert i pendent de resolució final.
 
Segons Joan Pifarré, l’Audiència deixa la porta oberta a què l’actuació del passat dimarts del veí de la finca Pifarré, que va impedir el pas d’un camió de pinsos de gran tonatge durant l’obertura del camí segons decret d’alcaldia, sigui considerada il·legal perquè l’ordenament jurídic impedeix que les parts implicades vagin al camí en defensa de les seves pretensions. 
  
Per altra banda el jutjat d’instrucció número 1 de Lleida, on es va presentar la denúncia el dia del tancament del camí, va sentenciar que pot ser constitutiu de dos delictes, la realització arbitraria d’un dret propi i coaccions. Aquest tribunal va decidir que hi ha indicis de la comissió de delicte i va ordenar a la Fiscalia el corresponent expedient i informe sobre la valoració dels fets.
 
L’origen del problema
El cas de Ramaderia Pifarré va començar durant el cap de setmana de l’11 de setembre, quan els propietaris de la parcel·la annexa van construir el tancat de ciment que bloqueja el pas pel camí d’accés habitual a la granja. Des d’aleshores veïns, amics i familiar s’han mobilitzat per trobar una solució al conflicte