L’Audiència Nacional obre diligències d’investigació pel suposat cas de sabotatge del TGV

L’Audiència Nacional obre diligències d’investigació pel suposat cas de sabotatge del TGV| Text i fotografia: ACN

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat aquest divendres que l'Audiència Nacional ha obert diligències d'investigació sobre el suposat cas de sabotatge de la línia del TGV. L'executiu espanyol considera que és un fet de “gravetat extrema” i vol una investigació “fins al final”. 

 
Sáenz de Santamaría ha assegurat que el seu executiu “col·laborarà” en aquesta investigació i ha demanat també “la màxima col·laboració” a la resta d'administracions. No ha volgut reproduir les crítiques del ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha llançat als Mossos, als que ha assenyalat perquè “no hi ha hagut tanta atenció com hagués estat desitjable”.
 
Segons fonts de l'Audiència Nacional, el cas va arribar a l'Audiència Nacional aquest dijous a instàncies d'una denúncia de la Policia Nacional. Està en mans del jutge que hi havia de guàrdia en aquell moment, Juan Pablo González. 
 
La tesi que sustenta el fet que l'Audiència Nacional es faci càrrec del cas és la del sabotatge. El govern espanyol -que ha anunciat l'obertura de diligències abans que ho fes la pròpia Audiència Nacional- considera que es tracta d'un fet “molt greu”, i apunta ja que no es tracta d'un robatori. 
 
Un cop fet l'anunci, la vicepresidenta del govern espanyol ha esquivat les preguntes sobre les declaracions del ministre Catalá i la ministra Pastor, que han criticat els Mossos per una suposada manca de vigilància de les instal·lacions. 

rn