L’Audiència de Lleida rebutja deixar en llibertat el pare de la Nadia

Fernando Blanco, fent ús del seu dret a l'última paraula, en el judici pel 'cas Nadia'

Fernando Blanco, fent ús del seu dret a l'última paraula, en el judici pel 'cas Nadia' | LleidaDiari.cat

 

L'Audiència de Lleida ha rebutjat deixar en llibertat provisional al pare de la Nadia Nerea, Fernando Blanco, mentre no s'emet la sentència, tal com havia sol·licitat al final del judici la seva defensa. La Sala ha desestimat el recurs presentat per l'advocat al·legant els mateixos raonaments que ja havia esgrimit en anteriors resolucions en relació amb les reiterades peticions de posada en llibertat provisional de Blanco de la seva defensa.

 

L'Audiència de Lleida considera que segueix existint risc de fugida de l'acusat i que ara, a més, es veu agreujada, per «l'elevada» pena de presó sol·licitada durant el judici celebrat la setmana passada. La Fiscalia demana sis anys de presó per a Blanco per un presumpte delicte d'estafa agreujada, i també per a la seva esposa, Marga Garau, acusats d'haver aconseguit reunir 1,1 milions d'euros en donatius per al tractament mèdic de la seva filla després d'haver enganyat a unes 6.000 persones. El judici va tenir lloc els dies 2,3, 4 i 5 d'octubre i s'està a l'espera que s'emeti sentència.

 

El fiscal considera que Blanco és un «entabanador»

Durant la celebració del judici, més enllà de les declaracions dels pares de la Nadia en les quals ambdós asseguraven que totes les campanyes que havien fet havien estat ideades per ajudar a la seva filla i altres nens afectats per la mateixa malaltia, el fiscal va assegurar que, en especial Blanco, era un «entabanador»«El que per qualsevol pare o mare seria una adversitat o una desgràcia, els acusats ho han convertit en un modus vivendi i una loteria constant. Des del 2009 han anat cobrant premis i per Nadal els tocava la Grossa», va dir el fiscal del 'cas Nadia', en el seu informe.

 

«Creiem que l'estafa ha quedat plenament acreditada». «L'associació Nadia Nerea es crea com un instrument, per viure d'ella; com qui es compra una pistola o una disfressa per cometre un atracament», va dir el fiscal, en la quarta jornada del judici a l'Audiència de Lleida. Pel fiscal, durant els tres dies de declaracions i visionat d'entrevistes concedides per la parella a diverses televisions, va quedar demostrat que l'acusat Fernando Blanco és un «entabanador», que va mentir quan deia que la seva filla es moriria i que agafa imatges de pel·lícules i les utilitza com si fossin de la seva vida.