L’Audiència de Lleida confirma la presó provisional per l’acusat del crim de la Zona Alta de Lleida del juny de 2015

L’Audiència de Lleida confirma la presó provisional per l’acusat del crim de la Zona Alta de Lleida del juny de 2015| Text i fotos: ACN

 

L’Audiència de Lleida ha confirmat la decisió del jutjat d’instrucció 4 de Lleida que el 13 de maig passat va ordenar presó provisional comunicada i sense fiança per l’acusat del crim de la Zona Alta de Lleida, tal com demanava la fiscalia. La defensa, en canvi, sol·licitava la seva llibertat i que se l’ingressés en un centre psiquiàtric a causa de la seva esquizofrènia paranoide diagnosticada.

L’Audiència de Lleida creu encertada la decisió de presó provisional perquè considera que hi ha indicis que apunten l’acusat com l’autor d’uns fets considerats “greus”. A més, segons recull la interlocutòria de la Sala, existeix risc que l’acusat pugui repetir fets similars o de fugar-se i també es manté la mesura de presó provisional per evitar que l’acusat pugui alterar o destruir proves. En l’escrit també es recull que encara estan pendents els resultats de les anàlisis per saber si hi ha ADN de les víctimes als ganivets comissats a l’acusat.
 
El detingut, Alejandro M. A., de 33 anys, segueix a la presó de manera provisional, tal com va decidir el jutjat de Lleida després de limitar-se a dir en la seva declaració que era innocent però que no declararia res més aconsellat per un dels seus advocats, Daniel Ivars. L’altre advocat, Joan Argilés, va explicar que el detingut està ingressat a la infermeria del Centre Penitenciari de Ponent. El noi ja es va negar a declarar davant la policia però sí que va defensar la seva innocència.
 
La fiscalia demana que se l’encausi per un delicte d’assassinat pel crim de la Zona Alta, en què un metge de 82 anys va morir quan suposadament l’acusat va apunyalar-lo al pit a la plaça dels Amics de Lleida, el 12 de juny de 2015 i també per un delicte d’assassinat en grau de temptativa, ja que també el considera autor de l’apunyalament a un Guàrdia Civil retirat, que va resultar ferit, dos mesos abans a la mateixa Zona Alta de Lleida.