L’Audiència de Lleida arxiva la denúncia de l’alcalde Àngel Ros contra Marta Camps

L’Audiència de Lleida arxiva la denúncia de l’alcalde Àngel Ros contra Marta Camps| EP – Fotografia: ACN

 

L’Audiència Provincial de Lleida ha arxivat la denúncia de l’alcalde la ciutat, el socialista Àngel Ros, contra l’exprimera tinenta d’alcalde Marta Camps per les declaracions que aquesta va fer als mitjans sobre presumptes irregularitats en la gestió de l’Ajuntament, que també havia denunciat a Anticorrupció i que ja estan arxivades.

En la interlocutòria, l’Audiència Provincial desestima l’apel·lació de Ros i ratifica la decisió del Jutjat d’instrucció número 1, que havia arxivat la denúncia per injúries i calúmnies.
 
Ros mantenia que havia estat calumniat i injuriat per Camps arran de les manifestacions efectuades per aquesta en diferents mitjans de comunicació, atribuint suposades irregularitats en l’exercici de les seves funcions al capdavant de l’Ajuntament de Lleida, en relació a despeses i dietes, sous i contractacions irregularitats, entenent que l’havia volgut perjudicar.
 
L’Audiència sosté que no es pot obviar que Camps havia interposat el desembre de 2014 davant la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona una denúncia per diferents actuacions que es venien duent a terme a l’Ajuntament, i que va fer les declaracions als mitjans només arran del coneixement públic de la interposició de tals denúncies.
 
Camps, ara expulsada del PSC, en anunciar la denúncia a la Fiscalia Anticorrupció va retreure a Ros la seva gestió, en considerar que havia fet l’Ajuntament un “vedat familiar i clientelar”. En aquest sentit, es va referir a factures desproporcionades en Protocol per valor de 35.000 euros per a la compra de corbates i fulards de disseny, i la despesa de 1.500 euros per a manutenció i allotjament en un hotel durant un viatge oficial a la Xina, unes despeses que segons ella pagava la Universitat de Lleida (UdL).