Sense Categoria

L’atur en el mes de març baixa a Lleida en 256 persones, un 1,14% menys que al febrer

Avatar
  • abril 3, 2018
  • 2 min read
L’atur en el mes de març baixa a Lleida en 256 persones, un 1,14% menys que al febrer

El nombre de persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya en el mes de març s'ha situat en 411.461 persones, cosa que suposa 6.720 aturats menys que en el mes de febrer, l'1,61% menys, una caiguda més intensa que la registrada en l'estat espanyol, que aquest mes de març ha vist com la desocupació ha disminuït l'1,37%, unes dues dècimes per sota de Catalunya, segons les dades publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

 

La disminució de l'atur a Catalunya aquest mes de març ha estat condicionada per la contractació del sector serveis per fer front a la campanya de vacances de Setmana Santa i suposa el descens més gran en un mes de març dels últims dos anys. Catalunya encadena 57 mesos de caigudes interanuals de l'atur, des del juliol del 2013.

 

En aquest mes de març, Catalunya és la segona autonomia amb el descens més gran de l'atur de l'Estat. En aquest sentit, el nombre de persones a les llistes del SOC a Lleida es va situar al març en 22.245 persones, cosa que suposa 256 menys que al febrer, l'1,14% menys. En relació amb març de l'any passat, el nombre de persones a l'atur a les comarques lleidatanes es va reduir de 1.339 persones, el 5,68% menys.

  

 

 

El mes de març, que habitualment coincideix amb la celebració de la Setmana Santa, és un mes de reducció de l'atur. En aquest mes de març, la caiguda de l'atur ha estat la tercera més intensa que s'ha registrat en aquest mes des de l'inici de la crisi. El març del 2016 es manté com el millor mes de març de la sèrie que comença el 1996, amb un descens de 10.246 persones. El segon mes de març amb la caiguda més gran va ser el 2015 (9.469). Tots els sectors d'activitat han reduït el nombre de persones a l'atur, amb l'especial aportació del sector serveis que va restar el nombre de persones a l'atur de 6.180 desocupats. Després del sector serveis, la construcció ha estat l'activitat que més ha disminuït les llistes del SOC amb 557 persones menys, seguit de la construcció, 445 persones menys i l'agricultura, 175 menys. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *