Sense Categoria

L’atur a les comarques de Lleida s’incrementa en 520 persones a l’agost i se situa en 18.467 desocupats

Avatar
  • setembre 4, 2018
  • 3 min read
L’atur a les comarques de Lleida s’incrementa en 520 persones a l’agost i se situa en 18.467 desocupats

L'atur a les comarques de Lleida va créixer a l'agost en 520 persones, fins a arribar a les 18.467, segons ha informat el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Això és un 2,90% respecte a el mes anterior, mentre que en comparació a l'agost de l'any passat, el nombre d'inscrits al SOC va augmentar en 123 persones, un 0,67% més, i encadena quatre mesos d'increments interanuals de manera consecutiva.

 

La de Lleida és l'única demarcació on també creix l'atur en termes interanuals. A Catalunya, l'atur va augmentar en 11.594 persones a l'agost i va deixar la xifra d'aturats en 380.718, un 3,14% més que al juliol.

 

Ajudes pels aturats aprovades recentment

Cal recordar que, prop de 200 lleidatans aturats de llarga durada recuperaran l'ajuda de 430 euros, gràcies a la mesura acordada en el Consell de Ministres del passat 3 d'agost, que modifica la regulació del Programa d'Activació per a l'Ocupació (PAE). Aquesta mesura beneficia un col·lectiu molt necessitat de protecció en tractar-se de persones que han esgotat totes les ajudes econòmiques possibles i que tenen familiars a càrrec seu. Es tracta d'unes 42.000 persones a tot l'Estat. L'impacte econòmic d'aquesta mesura és de 53 milions d'euros, una dotació ja prevista en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2018.

 

El Reial Decret Llei aprovat pel Consell de Ministres modifica la regulació del Programa d'Activació per a l'Ocupació (PAE) que havia quedat prorrogat el passat mes d'abril. El caràcter urgent del Reial Decret Llei es justifica perquè resultava impossible la reincorporació al programa d'aquells aturats que havien causat una baixa temporal per haver trobat una feina o per haver perdut el requisit de renda o responsabilitats familiars. Fa més o menys una dècada que l'opinió pública va començar a referir-se com a ‘Generació Ni-Ni’ a tots els joves que poden fer-ho ni estudien ni treballen. Anys després aquesta generació encara no ha desaparegut, i ara la intenció del govern central és revertir aquesta situació. Per aquest motiu, al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) s'ha publicat una ajuda juvenil de 430 euros per a tots els membres a la generació ‘Ni-Ni’ que compleixin certs requisits.  

 

L'ajuda estarà disponible a partir del dissabte 4 d'agost per a tots aquells ‘Ni-Ni’ que, amb una formació bàsica, signin un contracte de pràctiques o de formació. La subvenció que podran sol·licitar els que compleixin aquestes premisses serà de 430 euros. La voluntat del govern amb aquesta prestació és facilitar la inserció laboral d’aquest col·lectiu tan vulnerable econòmicament. A més de complir amb els requisits ja esmentats, qui vulgui accedir a l’ajuda haurà d'estar inscrit al sistema nacional de garantia juvenil, a través del seu portal d’internet.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *