L’atur augmenta en 1.931 persones a l’octubre a Lleida

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya a l'octubre a la demarcació de Lleida s'ha situat en 21.348 persones, cosa que suposa 1.931 aturats més que al setembre, el 9,94% més, segons el ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. En termes anuals, les persones sense feina a Lleida han crescut de 82 actius en relació amb l'octubre del 2017, el 0,39% més, cosa que suposa encadenar 6 mesos d'increments anuals de l'atur. Tradicionalment, l'atur a l'octubre augmenta per la fi dels contractes temporals de la temporada d'estiu. En la sèrie del ministeri que comença el 1996 només hi ha un mes d'octubre a Lleida on l'atur disminueix (2004).

 

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha atribuït l'augment de l'atur a Catalunya en 10.853 persones a l'octubre a l'endarreriment de la finalització de la temporada d'estiu, que cada cop més s'allarga fins a final de setembre. «Tenim uns increments d'atur semblants a l'inici de la crisi, però aleshores era per destrucció de llocs de treball i ara és per finalització de la temporada turística», ha comparat Ginesta. D'altra banda, el Govern celebra la nova disminució interanual del nombre d'aturats (23.874 persones menys que ara fa un any), amb l'excepció de Lleida, on el secretari ha dit que «caldrà analitzar» l'increment interanual. En termes generals, Ginesta valorat positivament «l'estabilització a l'alça» de les afiliacions a la Seguretat Social i la reducció dels temps de permanència a les llistes de l'atur, «amb les millors dades dels últims deu anys».

 

També augmenta l'atur a la resta de l'Estat

Respecte al mes de setembre anterior, a Catalunya ha augmentat en 10.841 persones durant aquest mes d'octubre. A la resta de l'Estat, mentrestant, ha augmentat en un total de 52.195 persones. Segons les dades presentades aquest dilluns, ara per ara, la xifra de desocupats a Catalunya se situa en 391.197 persones que equival a un augment del 2,85% respecte al mes anterior. Tot i això, respecte al mes d'octubre de l'any 2017 aquest valor s'ha reduït en un 5,75%, amb una disminució de 23.874 persones no registrades a l'atur. Per una altra banda, en l'àmbit intermensual, les persones registrades a les oficines de l'atur han augmentat en 10.853.