Sense Categoria

L’associació d’empresàries «Ap! Lleida» s’adhereix a Pimec

Avatar
  • octubre 29, 2018
  • 3 min read

La presidenta d'Ap! Lleida, Laura Sánchez, amb el president de Pimec Lleida, Jaume Saltó | LleidaDiari.cat

 

L'Associació Professional d'Empresàries Ap! Lleida ha oficialitzat aquest dilluns la seva adhesió a Pimec Lleida, amb la signatura de l'acord entre ambdues parts. L'entitat, coneguda fins fa poc com a associació Funde, agrupa 120 empresàries i directives de la demarcació i busca amb aquesta aliança establir noves sinergies, donar més visibilitat al col·lectiu en llocs de responsabilitat i fer front a greuges amb què es troba la dona respecte a l'home en l'àmbit laboral i professional com ara la desigualtat d'oportunitats i la bretxa salarial, entre altres.

 

Fruit de l'acord, Ap! Lleida passa a ocupar la vicepresidència de l'àmbit de la Dona de Pimec Lleida i, a la vegada, l'entitat estableix la seu social a les instal·lacions de la patronal de la micro, petita i mitjana empresa a Ponent. L'associació d'empresàries lleidatanes farà entrega el 16 de novembre de la 12a edició dels Premis Ap! Lleida (anteriorment Premis Funde). Després del canvi d'estratègia endegat fa uns mesos per l'entitat, amb l'adopció del nom d'Ap! Lleida que deixa enrere el de Funde i una nova imatge corporativa, l'associació ha decidit ara adherir-se a Pimec Lleida. L'acord l'ha rubricat aquest dilluns la presidenta d'Ap! Lleida, Laura Sánchez, amb el president de Pimec Lleida, Jaume Saltó.

 

D'aquesta manera, l'associació pretén reforçar la seva tasca per donar visibilitat i vetllar per la presència de la dona en llocs de responsabilitat. Sánchez ha desatacat que aquest pas suposarà un canvi «exponencial» per Ap! Lleida per establir noves sinergies amb aquests objectius, entre altres. Així, l'associació d'empresàries lleidatanes passarà a ocupar una de les tres vicepresidències de Pimec Lleida, en concret de la Dona, que d'aquesta manera se sumen a les dues ja existents (Comerç i Innovació). A la vegada, l'entitat estableix la seva seu social a les instal·lacions de Pimec Lleida, situades a la rambla Ferran número 8 de la capital del Segrià.

 

Desigualtat d'oportunitats entre homes i dones

Laura Sánchez ha aprofitat la signatura de l'acord amb Pimec Lleida per posar de relleu la desigualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit laboral i ha destacat que durant en el darrer any aquesta, fins i tot, s'ha eixamplat, segons les dades del Fòrum Econòmic Mundial. Al 2018, «l'home segueix cobrant més que la dona, amb una bretxa salarial del 32% en sectors com ara la política, l'educació i la salut», ha manifestat la presidenta d'Ap! Lleida. Això significa que «la dona ha de treballar 52 dies de més –en un any- per equiparar-se amb el sou d'un home de la mateixa categoria», ha lamentat. Així mateix, «les dones tenen un 68% menys d'oportunitats que els homes» laboralment, fet que encara s'agreuja més quan es parla de càrrecs directius en empreses i, sobretot en l'àmbit institucional i polític.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *