Edició 2021

L’Arborètum incorpora un terrari de plantes carnívores i una pèrgola de fusta

  • juliol 31, 2018
  • 3 min read

Imatges de l'Arborètum | LleidaDiari.cat

 

El jardí botànic de Lleida – Arborètum ha incorporat un terrari de plantes carnívores, amb set espècies representades, com a complement de les visites i com a recurs pedagògic. També s'hi ha instal·lat una pèrgola de fusta, paral·lela a l'edifici principal, que amb les plantes trepadores plantades donarà un espai d'ombra. L'alcalde accidental, Rafael Peris, ha visitat aquest matí l'espai natural i ha destacat les actuacions que es fan cada any, de conservació i millores de l'entorn, perquè l'Arborètum sigui un punt de referència dins els espais naturals i verds de la ciutat. Peris ha parlat del nou terrari, un element que genera curiositat i que desperta l'interès dels infants que fan les visites de l'Arborètum. El director cientificotècnic de l'Arborètum, Josep Antoni Conesa, ha explicat que el terrari, d'uns 90 x 50 cm, s'ha instal·lat al maig i conté plantes insectívores, que acostumen a ser tropicals i requereixen molta llum. S'han d'adaptar a les condicions de l'espai i la intenció, ha afegit, és ampliar-lo a uns sis m2 de base, amb més espècies representades, per poder-lo veure millor i passejar.

Imatge de l'Arborètum

Imatge de l'Arborètum | LleidaDiari.cat

 

En la visita al jardí botànic, Peris ha comprovat que les pluges d'aquesta primavera han beneficiat les diferents espècies i l'espai es troba en la seva màxima frondositat. Així, ha convidat la ciutadania a gaudir-lo, a passejar i a conèixer-lo de prop, i ha recordat que aquest diumenge hi ha jornada de portes obertes com cada primer diumenge de mes. L'horari de visita és de 10.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 20.30 hores. Peris ha indicat que unes 3.500 persones han visitat el jardí botànic el primer semestre de l'any, de les quals 1.500 són visites escolars de centres educatius. Representa un lleuger increment respecte a el mateix període de l'any passat. La coordinadora de l'Arborètum, Meritxell Mor, ha comentat que es deu sobretot als diumenges de portes obertes i a les noves activitats, que a la primavera han incorporat dues novetats: un taller de mindfulness i un altre de plantes tintòries.

 

L'Arborètum Dr. Pius Quer i Font és un espai únic de gairebé set hectàrees de terreny, on hi ha una col·lecció completa de plantes vives de més de mig miler d'espècies d'arbres i arbusts, ordenades segons el bioma de la Terra en què viuen. El referent especial són els arbres, amb quatre biomes arboris, dels més importants del planeta: boscos boreals, boscos caducifolis, boscos esclerofil·les i selves temperades. Dins de cadascun d'aquests biomes s'han reconstruït fins a 16 ambients boscosos molt representatius. Aquest és un espai dedicat a difondre el coneixement sobre el món vegetal i també a sensibilitzar els ciutadans sobre el valor de la biodiversitat i el paper fonamental que juga per a la Humanitat, posant èmfasi en la necessitat de conservació de l'entorn natural davant de les amenaces creixents. Porta el nom del científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888- 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i divulgativa al servei de la botànica.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.