Sense Categoria

L’Aplec del Caragol tanca les seves portes amb més de 200.000 visitants

LleidaDiari
  • maig 27, 2012
  • 3 min read
L’Aplec del Caragol tanca les seves portes amb més de 200.000 visitants

L’Aplec del Caragol tanca les seves portes amb més de 200.000 visitants| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Aplec del Caragol posa punt i final a la 33a edició. Més de 200.000 persones, vingudes d’arreu, han passat enguany pels Camps Elisis, on s’han servit 550 menús i 1.500 tastets, i s’han venut 250 paquets turístics.

Aquesta celebració tanca un mes de maig festiu a la ciutat de Lleida, “caracteritzat pel civisme i la convivència”, segons ha remarcat el paer en cap, Àngel Ros. L’alcalde ha fet un balanç positiu del conjunt de festes que s’han celebrat, amb la Festa Major, la Festa de Moros i Cristians i l’Aplec, remarcant que “són compatibles la diversió i la gresca amb la convivència”.

Ros ha volgut felicitar la Fecoll, organitzadora de l’Aplec, especialment al seu president, Xavier Pérez, i el seu equip de treball, per tirar endavant aquesta festa multitudinària, representativa de les Terres de Lleida. L’alcalde ha insistit que la festa s’ha desenvolupat durant tres dies en una excel·lent ambient de civisme i convivència i també ha posat en relleu la vessant solidària d’aquest esdeveniment, que ha col·laborat amb La Marató contra la pobresa i amb l’Associació contra el càncer, entre altres.

El XXXIII Aplec, que baixa el teló aquesta tarda, ha rebut la visita d’una àmplia representació institucional procedent d’altres països, com França i Itàlia. També s'han passejat pel reciente el secretari general de Convergència i president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol; el diputat Albert Batalla; i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, a més del president del comitè de govern d'Unió i secretari general de la federació de CiU, Josep A. Duran i Lleida; el portaveu del Partit Popular al Parlament, Enric Millo; i la portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds al Congrés, Laia Ortiz. Des de fa 16 edicions, la setmana cultural de l’Aplec precedeix la festa, amb diverses activitats culturals i socials, obertes a tota la ciutadania.

 

Confraria de l’Escargot du Roussillon

La confrérie de l’Escargot du Roussillon ha participat aquest any en l’Aplec del Caragol, formant part de les colles El Xiulet i Els de sempre. Els membres d’aquesta confraria francesa, als quals s’han afegit també de la confrérie des Petits Gris de Cessonnais, viuran la festa integrants en les colles locals per conèixer de prop aquesta festa i compartir la seva afició pels caragols. 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *