L’Aplec del Caragol de Lleida 2019 es celebrarà els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny

Imatge de Lo Caragolasso 2017

Imatge d'arxiu de Lo Caragolasso 2017.   | LleidaDiari.cat

 

L'Aplec del Caragol de Lleida canvia de dates. Així ho ha comunicat la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL) en un comunicat que ha fet arribar a finals d'aquesta setmana als caps de colla de les diferents penyes participants en aquesta tradicional festa. Segons expliquen, l'Aplec del Caragol de Lleida 2019 se celebrarà els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny, ja que una celebració d'aquesta magnitud no pot coincidir amb les eleccions municipals i europees fixades per l'any vinent -convocades el proper 26 de maig. Les dates previstes pel proper Aplec del Caragol eren els dies 24, 25 i 26 de maig.

 

Des de la FECOLL informen que aquesta decisió ve donada per diversos factors: per qüestions de seguretat, ja que seria impossible comptar amb suficients agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra per vigilar tota la celebració, a més de la presència d'efectius de la Creu Roja; també ve donat pel fet que alguns o molts penyistes podrien treballar en aquesta data, en cas de ser cossos se seguretat, periodistes, membres de les taules electorals, interventors dels diferents partits polítics… Per aquest motiu, des de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol han decidit que «és més prudent i coherent traslladar la nostra activitat a la darrera setmana de maig».

 

Pel que fa a la Setmana Cultural de l'Aplec del Caragol, que se celebra la setmana abans de la festa, es durà a terme enguany del dilluns 27 de maig, al dijous dia 30.

 

La FECOLL també ha comunicat als caps de colla en aquest mateix escrit que «només hi hauria una remota possibilitat de variar de dades si, per una circumstància o altra, s’avancen les eleccions, però això és molt improbable».

 

El toc d'humor de Postureig de Lleida

El Postureig de Lleida no s'ha fet esperar i li ha buscat el costat positiu al canvi de data. En aquest sentit, ha anunciat a les seves xarxes, sense dir cap mentida, que aquest 2019, aquesta tradicional festa començarà al mes de maig i s'acabarà al juny. I així, després de reivindicar per activa i per passiva que l'Aplec del Caragol duri una setmana, ara 'serà un mes'.