Sense Categoria

L’alcalde de la Seu d’Urgell demana una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern

LleidaDiari
  • març 11, 2016
  • 2 min read
L’alcalde de la Seu d’Urgell demana una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern

L’alcalde de la Seu d’Urgell demana una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern| ACN – Fotografia: Ajuntament de la Seu d’Urgell

 

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha proposat aquest divendres una consulta, tan a Barcelona com als Pirineus, sobre la candidatura conjunta als Jocs Olímpics d'Hivern. Ho ha fet en la seva compareixença a la comissió no permanent de l'Ajuntament de Barcelona que estudia aquest projecte, on també ha intervingut el tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de la Paeria, Rafael Peris.

“Són tants els arguments a favor que estic convençut que guanyarem”, ha afirmat Batalla, qui ha assegurat que la candidatura ha de comptar amb el colideratge entre l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i les comarques pirinenques.
 
 
Al seu torn, Jaume Asens, regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, ha condicionat els Jocs al procés d'independència, argumentant que es necessita “el vistiplau” del govern de l'Estat. “Si realment Catalunya fos independent, la candidatura estaria avortada, se n'hauria de fer una altra amb un comitè olímpic català. Aquesta en concret és la candidatura de l'estat espanyol”, ha sentenciat.
 
Per la seva banda, Peris ha posat de relleu que “uns Jocs Olímpics necessiten de la coresponsabilitat de totes les institucions i cal que s’obri a la participació de la resta del territori”. Així mateix, ha afegit que “l’efecte d’uns JJOO d’hivern tenen una doble direcció. D’una banda, una gran aportació de Barcelona al Pirineu però, de l’altra, una excel·lent aportació, també, del Pirineu a Barcelona”. I ha afegit: “Els JJOO han de ser una oportunitat per generar esforços, recursos i oportunitats que ajudin al desenvolupament del Pirineu i de l’interior de Catalunya”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *