Sense Categoria

L’Ajuntament de Lleida completa la primera fase de la renovació del clavegueram de Sucs

Avatar
  • setembre 13, 2018
  • 3 min read

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, visitant la finalització de la primera fase de les obres de la renovació del clavegueram de Sucs | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida ha finalitzat les obres de la primera fase de renovació del clavegueram de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Sucs. Amb l'actualització d'aquesta xarxa, que s'havia malmès pel pas del temps, s'ha augmentat el nombre d'embornals i s'ha ampliat la capacitat de les canonades amb l'objectiu de poder evacuar correctament les aigües en cas de pluges intenses. Els treballs, amb una invesió de 240.000 euros, han consistit en la construcció d'un nou col·lector de formigó armat de 312 metres de longitud i 60 cm de diàmetre al llarg del carrer Major, entre les travesseres de Ponent i Sant Jordi.

 

Així mateix, s'han col·locat noves reixes interceptores i embornals a l'espai públic, especialment a les cruïlles dels carrers del Migdia, Suquets i Travessera Sant Jordi, i s'han renovat 100 metres de canonada d'aigua potable. D'altra banda, continuen els treballs tècnics per substituir les 24 escomeses que porten l'aigua a cases de Sucs on s'ha detectat plom.

  

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dimecres els darrers treballs corresponents a les obres de la primera fase de renovació del clavegueram de Sucs.

 

Larrosa ha assenyalat que l'actuació «ho ha suposat cap tipus de contribució a la població de Sucs, d'acord amb el model de negoci que tenim amb la companyia Aigües de Lleida». «Entre tots els lleidatans, a través dels nostres rebuts, contribuïm a fer el fons per poder dur a terme inversions com aquestes», ha explicat l'alcalde. En el decurs de la visita, en la qual també ha assistit el president de l'EMD de Sucs, Guillem Boneu, també s'ha tractat sobre els treballs tècnics que s'executen per resoldre la presència de plom en 24 escomeses d'aigua del municipi. Tant Larrosa com Boneu han destacat la bona feina que s'està duent a terme per detectar-les, revisar-les i retirar-les amb coordinació amb els propietaris de les llars afectades perquè la substitució de les escomeses comporta actuar també en immobles privats.

 

En aquest sentit, s'han realitzat les analítiques necessàries i en sis dels 24 punts detectats ja s'ha fet una primera actuació. Es preveu completar el global d'actuació a finals d'aquest mes, aproximadament, segons ha assenyalat Larrosa. Cal recordar que la detecció de nivells de plom superiors als permesos a l'interior d'algunes cases de la població, així com a la font del carrer Sant Jordi, va provocar el malestar de part dels veïns de Sucs, que es van constituir en una plataforma. L'alcalde de Lleida ha remarcat, de nou aquest dimecres, la «gran qualitat» de l'aigua a Sucs.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *