Sense Categoria

L’Ajuntament de Mollerussa redueix gairebé a la meitat el deute en 6 anys i el situa en 10,5 MEUR i una ràtio del 83,1%

Avatar
  • juliol 25, 2017
  • 3 min read
L’Ajuntament de Mollerussa redueix gairebé a la meitat el deute en 6 anys i el situa en 10,5 MEUR i una ràtio del 83,1%

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona | LleidaDiari.cat

 

 L'Ajuntament de Mollerussa debatrà en el Ple ordinari previst per aquest dijous l'aprovació del Compte General, que posa de manifest que el deute total del consistori al tancament del 2016 era de 10.598.014 euros, dels quals 9.198.014 euros corresponen al deute bancari mentre que 1.400.000 euros, a proveïdors. Així ho ha explicat l'alcalde Marc Solsona, que ha afirmat que, d'aquesta manera, s'ha aconseguit reduir el deute del consistori a gairebé la meitat en 6 anys. Així mateix, Solsona ha afegit que la ràtio d'endeutament se situa al 83,1%, sis punts per sota de la previsió fixada a principis d'any. L'alcalde ha indicat que «es tracta d'una xifra important perquè ens permet intentar a assolir dos objectius de mandat com són baixar fins al 75% la ràtio d'endeutament al 2019 i tenir capacitat per fer inversió i tirar endavant les obres del Pla de Barris». «És una bona foto fixo de la comptabilitat de l'Ajuntament», ha assegurat Marc Solsona, tot afegint que és el tercer any consecutiu que es tanca sense cap factura pendent de pagar i destacant que en només 11 d'elles per un import total de 1.181 euros s'ha superat el període de pagament de 30 dies

 

A banda de l'aprovació del Compte General del 2016, un altre dels punts destacats de l'ordre del dia serà l'expedient de contractació del servei de manteniment de parc i jardins, zones verdes i arbrat amb una durada de 4 anys prorrogable a dos anys més i amb un pressupost de licitació de 400.000 euros anuals. Es tracta d'un punt que ja es va portar a l'aprovació del passat Ple extraordinari el 13 de juliol però que no va ser votat a petició d'un grup de l'oposició que va demanar més temps per estudiar el document. 

 

Entre els aspectes a tenir en compte de l'expedient destaca el fet que l'oferta econòmica serà valorada amb un màxim de 40 punts mentre que les millores objectives ho seran fins a 27,7 punts, la proposta tècnica i de servei fins al 21,3, el criteris ambientals fins a 2 punts i fins a un màxim de 9 punts els criteris socials, en els quals s'ha posat un especial èmfasi, segons Solsona. Val a dir que el personal que fins ara s'encarregava de les tasques de jardineria continuarà adscrit a la brigada municipal i que la maquinària amb què actualment es duen a terme aquestes tasques serà traspassada a l'empresa adjudicatària per un valor de 30.000 euros.

 

Un altre dels punts de l'ordre del dia serà l'aprovació de les festes locals del municipi del 2018 que es proposa que siguin el 19 de març, festivitat de Sant Josep, i el 18 de maig per la Festa Major. Així mateix, també es debatrà l'aprovació del preu de les hores extra del personal municipal. També es preveu que els grups municipals presentin diferents mocions.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *