Sense Categoria

L’Ajuntament de Lleida sanciona amb 1.000 euros la discoteca Biloba per fer obres sense autorització

LleidaDiari
  • juny 8, 2016
  • 3 min read
L’Ajuntament de Lleida sanciona amb 1.000 euros la discoteca Biloba per fer obres sense autorització

L’Ajuntament de Lleida sanciona amb 1.000 euros la discoteca Biloba per fer obres sense autorització| ACN – Fotografia: Comú de Lleida

 

El departament de Disciplina Urbanística de l’Ajuntament de Lleida ha sancionat amb 1.000 euros els promotors de la discoteca Biloba, que s’està construint al polígon Neoparc, al costat de LL-11, per dur a terme obres a l’interior del solar sense disposar de la llicència corresponent. 

Arran d’una denúncia feta pública la setmana passada pel Comú de Lleida, els tècnics municipals van constatar que, malgrat l’ordre de paralització dels treballs dictada al març per la Paeria, s’estaven construint rases per a la instal·lació de connexions de serveis i que s’havia asfaltat alguna zona, més enllà de la construcció de la tanca perimetral del recinte per a la qual el projecte si compta amb autorització municipal en tractar-se d’una obra menor. 
 
L’Ajuntament de Lleida ha obert dos expedients a la discoteca Biloba després que els tècnics municipals constatessin que s’estaven duent a terme obres sense la llicència necessària a l’interior del solar on s’aixeca el complex. Per una banda, la Paeria ha decidit multar el complex d’oci nocturn amb 1.000 euros per incomplir la suspensió d’obres dictada al març passat mitjançant un decret d’alcaldia i, per altra, ha obert un expedient de suspensió provisional de les obres a la tanca perimetral del recinte per no ajustar-se els treballs que s’hi estaven fent amb l’autorització per a la qual els promotors sí disposaven de llicència per a obres menors. 
 
Els promotors de Biloba confien poder disposar en breu de la llicència per a obres majors i d’activitat per poder reprendre les obres, un cop la Paeria resolgui l’expedient. Des del Comú de Lleida asseguren que existeix una instrucció de la Generalitat per a aquest tipus d’instal·lacions que s’estaria incomplint ja que segons el Comú de Lleida el futur complex d’oci nocturn estaria dins el perímetre de seguretat de l’empresa d’emmagatzematge d’hidrocarburs que hi ha a prop de la nova discoteca i, per tant, no es podria ubicar on s’està construint. Els promotors ho neguen i asseguren que disposen de documentació que indica que els terrenys estan afectats únicament com a zona d’avís en el pla d’autoprotecció de l’empresa d’hidrocarburs, fet que permetria que hi pogués haver la discoteca, de la mateixa manera que ja hi ha un restaurant, oficines i pistes de pàdel.
 
De totes maneres, Biloba segueix venent entrades per a l’actuació que està previst que hi ofereixi la cantant Malú el pròxim 22 de juliol. Els promotors del projecte, en què preveuen invertir uns 1,8 milions d’euros, confien poder estrenar la nova discoteca abans d’aquella data. Fins que no disposin de tots els permisos pertinents, però, no volen concretar una data per a l’obertura del complex d’oci nocturn, que de moment només obriria com a discoteca d’estiu amb una capacitat molt inferior a les 3.900 persones que podrà encabir la discoteca un cop s’acabin la totalitat de les obres, amb la construcció d’una sala per acollir concerts, entre altres espais.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *