Sense Categoria

L’Ajuntament de Lleida iniciarà la revisió dels noms de carrers dedicats a persones vinculades amb el franquisme

LleidaDiari
  • gener 29, 2016
  • 1 min read
L’Ajuntament de Lleida iniciarà la revisió dels noms de carrers dedicats a persones vinculades amb el franquisme

L’Ajuntament de Lleida iniciarà la revisió dels noms de carrers dedicats a persones vinculades amb el franquisme| ACN – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El debat de dues mocions sobre els noms de carrers relacionats amb la dictadura franquista ha protagonitzat el Ple de l'Ajuntament de Lleida del mes de gener. La moció proposada per CiU ha prosperat gràcies al suport del PSC, C's i el Comú, i l'abstenció del PP.

El text aprovat demana iniciar una revisió del nomenclàtor de carrers dedicats a persones “que es van caracteritzar per donar suport al règim”. La Comissió de carrers designarà un comitè d'experts per tal que elabori un dictamen sobre els possibles noms a substituir, que serà traslladat al Ple municipal perquè, en cas d'aprovar-se, s'iniciï el procés de substitució del noms que es determinin.
 
Per contra, ha quedat rebutjada la moció d'ERC i la Crida que plantejava que la Paeria, només amb l'acord majoritari del Ple, pogués decidir iniciar la modificació de noms de carrers relacionats amb aquella etapa. En aquest cas, el nom nou s'hauria escollit mitjançant un procés participatiu.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *