Sense Categoria

L’Ajuntament de Lleida i Sàhara Ponent signen un conveni de col·laboració

Avatar
  • juliol 27, 2017
  • 3 min read
L’Ajuntament de Lleida i Sàhara Ponent signen un conveni de col·laboració

Moment de la signatura del conveni | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida i l'Associació d'Amics del Sàhara de les Terres de Ponent han signat un conveni de col·laboració pel qual la Paeria continuarà potenciant el suport de la ciutat al poble sahrauí. En aquest sentit, doncs, diversos col·lectius locals participaran amb accions in situ en els campaments per fomentar el coneixement de la causa sahrauí i l'intercanvi entre ambdues cultures. El tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, i el president de l'Associació d'Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, Roger Seró, han signat la renovació de la col·laboració que l'Ajuntament de Lleida manté des de l'any 2003 amb una línia d'actuació que es denomina cooperació directa, que suposa el suport de municipi a municipi, com és aquest cas al poble sahrauí.

  

 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Lleida té entre els seus objectius el de la cooperació amb els pobles i col·lectius empobrits econòmicament i social, sent un dels camps d'acció la cooperació directa realitzada municipi a municipi per al suport a la millora del rol dels pobles en el seu paper de motors del desenvolupament. Entre les accions més destacades vinculades al conveni hi ha el projecte Cicles formatius a terreny, un projecte educatiu vinculat als diferents institucions educatives de la ciutat de Lleida i joves solidaris pertanyents a diferents programes de solidaritat, així com a les diferents brigades que treballen de forma puntual als campaments. El projecte 'Cicles formatius a Terreny' és un projecte de formació i sensibilització per a la solidaritat dirigit a alumnes i professors de les esmentades institucions educatives de la ciutat que inclou formació a Lleida i a terreny, entorn de la cooperació internacional, la solidaritat i en especial la situació de la població refugiada, incloent-hi la vivència a terreny amb un viatge als campaments de persones refugiades Sahrauís a Tindouf, Algèria.

 

Per la seva banda, l'Associació d'Amics del Sàhara de les Terres de Ponent treballa en la cooperació amb la població sahrauí exiliada a Tindouf, als campaments de refugiats sahrauís i el suport polític per contribuir a una solució justa al conflicte. També actua com a nucli catalitzador de les diferents iniciatives ciutadanes de suport al poble sahrauí, organitzant grups de treball en diferents matèries, caravanes, colònies d'estiu, vols xàrters i campanyes de sensibilització ciutadana.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *