Edició 2021

L’Ajuntament de Lleida convoca el VII Concurs Periodístic Josep Pernau

  • gener 31, 2013
  • 3 min read
L’Ajuntament de Lleida convoca el VII Concurs Periodístic Josep Pernau
L’Ajuntament de Lleida convoca el VII Concurs Periodístic Josep Pernau

L’Ajuntament de Lleida convoca el VII Concurs Periodístic Josep Pernau| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida convoca la setena edició del Concurs Periodístic Josep Pernau. Aquest certamen, organitzat entre l'Ajuntament de Lleida i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, està adreçat a estudiants d’ ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

El certamen consisteix en l’elaboració de treballs amb el format de cartes al director per a l’alumnat d’ESO i d’articles d’opinió per al de batxillerat i de cicles formatius, sobre qualsevol temàtica del seu interès, escrit en català o castellà. Aquest concurs compta amb la col·laboració de diferents mitjans de comunicació locals, ràdio i premsa en la difusió dels articles guanyadors i finalistes.
 
Amb aquest concurs es pretenen els següents objectius: oferir a alumnat l'oportunitat d'expressar i donar a conèixer la seva opinió sobre aquells temes que els preocupen o agraden; fomentar en els nois i noies una actitud reflexiva i crítica, des d'una vessant respectuosa i tolerant envers la societat; incentivar l'estructuració de les idees; afavorir l'expressió escrita; fomentar en l’alumnat el coneixement de la premsa escrita i la seva lectura.
 
La data límit de presentació de treballs és el 17 de març de 2013.
 
Segons estableixen les bases del concurs, s’han establert com a premis:
– Per als articles guanyadors: 2 Netbook, 1 per a ESO i un altre per a batxillerat i cicles formatius.
– 10 Ipod Shuffle per als treballs finalistes, 5 per a ESO i 5 per a batxillerat i cicles formatius.
 
El jurat està format pel president del Col·legi de Periodistes, Josep Lluís Cadena i els periodistes Santiago Costa, director de redacció del diari Segre, Ramon Pedrós, director del diari La Mañana, Josep Ramon Ribé, director del diari Bondia, Jesús Riverola, director de RNE Lleida, la periodista de Lleida TV, Mònica Mombiela, l’escriptor i professor d’educació secundària, Sr. Andreu Loncà i el professor de secundària Jordi Capdevila.
 
El regidor d’Educació, Jesús Castillo, i el vicepresident de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jesús Riverola, han presentat aquest dijous la setena edició. Castillo ha destacat la consolidació d’aquest certamen, que permet que joves alumnes exercitin l’escriptura i la reflexió des d’un punt de vista crític. Per la seva banda, el vicepresident del Col·legi de Periodistes a Lleida, Jesús Riverola, ha posat de relleu la importància de posar en valor l’escriptura en mitjans escrits i radiofònics, que té una permanència, per mitjà de les hemeroteques, que no té equivalent a les xarxes socials, mitjà en què els joves es mouen més habitualment. 
 
El passat curs van participar en el concurs prop de 1300 alumnes. De tots ells, els professors van realitzat una selecció d’aquells de més qualitat i van entrar en la fase de concurs un total de 216 treballs; d’aquests, 127 van ser cartes al director d’ESO i 89 articles d’opinió de Batxillerat. En total hi van participar 12 centres d’educació secundària i de batxillerat, amb la col·laboració de 27 professors de llengua catalana i castellana de tota la ciutat.
 
El concurs periodístic 'Josep Pernau' porta aquest nom en homenatge a aquest veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació. Va morir el 14 de novembre de 2011.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.