Sense Categoria

L’Aeroport de Lleida-Alguaire tornarà a ser l’escenari de la Festa al Cel els dies 22 i 23 de setembre

Avatar
  • setembre 17, 2018
  • 4 min read

Imatge general d'una patrulla acrobàtica d'avions que sobrevola l'aeroport de Lleida-Alguaire | LleidaDiari.cat

 

L'Aeroport de Lleida-Alguaire serà l'escenari els dies 22 i 23 de setembre i per segon any consecutiu de la Festa al Cel, el festival aeri més antic i important de la península Ibèrica. El públic podrà gaudir enguany d'una variada oferta, que combina les exhibicions de potents aeronaus militars i de caça i salts increïbles de paracaigudistes amb les acrobàcies d'alguns dels millors pilots del món. A més, el certamen acollirà una mostra d'avions històrics, d'aviació general, paramotors i diferents estands de material aeronàutic, entre moltes altres propostes. Una de les principals novetats serà que el dissabte al matí s'obrirà la plataforma al públic per tal que es pugui apropar a les aeronaus participants i fins i tot visitar l'interior d'alguna d'elles.

 

El festival es complementarà amb una extensa oferta gastronòmica i activitats per als més petits.

  

Després de l'èxit de l'edició del 2017, l'organització de la Festa al Cel ha decidit tornar a apostar per l'aeroport lleidatà com a pol d'atracció dels afeccionats al món de l'aviació. Enguany, l'oferta d'actuacions serà més variada i combinarà l'espectacularitat de les aeronaus més potents i ràpides com ara les de la Patrulla Águila de l'Exèrcit de l'Aire, l'F-18, el Harrier, l'apagafocs Canadair CL-215T, o els helicòpters Tigre i Chinook, o els salts increïbles de la Patrulla Acrobàtica Paracaigudista PAPEA, amb les acrobàcies dels millors pilots del món com són Cástor Fantoba o l'únic pilot espanyol de la prestigiosa carrera Red Bull Air Race, Juan Velarde.

 

 

A més, la Festa del Cel 2018 comptarà amb una bona mostra d'aviació històrica gràcies a la participació de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, i a representants de l'aviació general i esportiva amb el carrusel de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell o els esportistes de Paramotors Barcelona. Precisament, la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya portarà a Lleida-Alguaire una de les principals novetats d'aquesta edició, l'avió de combat Polikarpov I-153 Chaika, hereu dels mítics 'Xatos' republicans que van defensar el cel de Catalunya durant la Guerra Civil. A més, el públic gaudirà de presència d'un avió d'observació de la guerra del Vietnam, el OV-10B Bronco.

 

Una nova edició amb novetats

Aquesta edició de la Festa al Cel arriba amb importants novetats pel que fa a les activitats de terra. Per començar, el públic podrà veure de prop, i en algun cas fins i tot per dins, les aeronaus participants, el dissabte des de les 10.00 a les 14.00 hores. A la tarda, a partir de les 16.30 hores, el festival de capvespre permetrà veure una selecció de les aeronaus presents amb la llum de la tarda i de la posta de sol amb un fi de festa espectacular, un vol de llum i focs d'artifici amb el cel ben fosc, que estan programats a les 20.30 hores.

 

El diumenge, el certamen es desenvoluparà des de les 10.00 fins a les 14.00 hores, amb totes les aeronaus participants. A banda, l'empresa Cafè del Cel farà que els visitants a l'Aeroport de Lleida-Alguaire puguin gaudir d'una extensa oferta gastronòmica i moltes activitats pels més petits, com ara inflables, monitors, pintacares, i fins i tot una festa de l'escuma.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *