L’aeroport de Lleida-Alguaire reprèn l’activitat aquest diumenge

L’aeroport de Lleida-Alguaire reprèn l’activitat aquest diumenge| Redacció – Fotografia: Aeroport Lleida-Alguaire

 

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha reprès aquest diumenge la seva activitat i ha rebut els primers vols de la temporada d’esquí. Aquest matí han aterrat els primers passatgers britànics amb els vols xàrter del touroperador Thomas Cook.

 
El primer vol que ha aterrat aquest matí ha arribat procedent de Manchester. Els aeroports d’origen dels avions que aterraran aquesta temporada d’hivern en terres lleidatanes són els mateixos que l’any passat: Belfast, Birmingham, Bristol, Gatwick i Manchester.
 
Aquest any Thomas Cook ha posat a la venda les places lliures que no són ocupades pels turistes britànics, com a vols comercials, per qui hi vulgui viatjar des de l’aeroport de Lleida – Alguaire. Els vols a Belfast, Birmingham i Bristol acabaran el 17 de març de 2013. Els de Gatwick i Manchester continuaran fins a l’abril.
 
La temporada anterior, els aeroports de Gatwick i Manchester van ser els que més passatgers van traslladar fins a Lleida. L’any passat, durant la temporada d’hivern, 28.055 passatgers van utilitzar l'aeroport lleidatà pels seus viatges. D’aquests viatgers, 26.367 van correspondre a aquset touroperador britànic.
 
La Diputació dóna suport a l'aeroport
La promoció de l’aeroport de Lleida-Alguaire figura entre les accions que la Diputació de Lleida prioritzarà aquest any 2013 en l’àmbit turístic. La corporació mantindrà l’aportació de 150.000 euros que destina a aquesta infraestructura el proper any. Així consta en el projecte de pressupostos en què treballa la Diputació aquests dies i que suposarà una de les apostes més fermes de la corporació en matèria de turisme.