Sense Categoria

Arrenca la quarta edició del Laberint de l’Horta

LleidaDiari
  • agost 13, 2022
  • 3 min read
Arrenca la quarta edició del Laberint de l’Horta

L’Associació per a la Interpretació de l’Horta de Lleida presenta la 4a edició del Laberint de l’Horta a Granja Pifarré. Aquest any amb moltes novetats, començant pel títol del laberint que serà 'Del tros a casa'. El supermercat lleidatà Plusfresc col·labora amb Granja Pifarré per fer possible aquesta 4a edició que afiança aquesta activitat a l’Horta de Lleida. Després de les darreres edicions, 2020 i 2021, que han comptat amb més de 2.500 visitants, el Laberint de l’Horta forma part del calendari d’activitats agroculturals de Ponent.

 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L’empresa lleidatana Plusfresc fa una important aposta per la proximitat de productes de Ponent. Aquesta complicitat entre productors de proximitat i espais de venda de la ciutat és bàsica en el present i futur perquè fomenta la salut, la sostenibilitat i l’economia circular del nostre entorn proper. A més, Plusfresc distribueix verdures, hortalissa, fruita i conserves de productors de l’Horta de Lleida que es podran descobrir a les proves del laberint, també d’altres productors i productores de Ponent.

En aquesta nova edició del laberint de l’Horta 'Del tros a casa', els participants trobaran dos camps de cultiu amb 15 noves proves agroculturals que hauran d’anar superant en grup. L’objectiu final serà acabar totes les proves i assolir un repte final. El centre d’interès d’aquesta edició farà que en les proves del 2022 descobrim productors de l’Horta de Lleida i de Ponent que subministren a Plusfresc i altres curiositats agroculturals sobre productes de proximitat que es cultiven a Lleida.

 

Vista aèrea del laberint de panís de l'Horta de Lleida, el dia 30 d'agost de 2020.

Vista aèria del laberint de panís de l'Horta de Lleida. | LleidaDiari.cat
 

Laberint per a totes les edats

El laberint és senzill i no té cap punt de pèrdua. El seu valor principal és que realitzant-lo es pot aprendre més sobre l’Horta de Lleida i el món rural. La durada del recorregut va dels 25 als 30 minuts segons el grup. A més, en acabar, el públic visitant disposarà de servei de bar amb terrassa i productes de l’Horta de Lleida. També d’una zona de jocs rurals amb agrobiblioteca. I una altra novetat, es podrà visitar gratuïtament l'agromuseu del tractor 'Antonio Minguell', un espai d'interpretació on s'explica la història i evolució de la mecanització del Camp a les Terres de Ponent i al món.

L'organització disposarà de totes les mesures de seguretat per fer #culturasegura a l’Horta de Lleida. Els grups entraran al laberint per torns establerts i gestionats a partir de la reserva web. Hi haurà un punt d’informació a la vora de l’entrada del laberint per organitzar les entrades. 

 

El laberint començarà el 19 d’agost però es podrà reservar a partir d’inicis d’agost mitjançant la web de www.granjapifarre.com i estarà disponible els caps de setmana d’agost, setembre i octubre. Com en passades edicions també hi haurà sessió nocturna que s’haurà de realitzar amb lots de llum. Els preus són populars a 6 euros l’entrada per a tots els públics.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *