La Volta al Pantà d’Utxesa espera 400 participants

La Volta al Pantà d’Utxesa espera 400 participants| Redacció – Fotografia: Diputació de Lleida

 

La segona edició de la Volta al Pantà d’Utxesa, que se celebrarà el diumenge 1 de març a les 10.00 hores, espera arribar als 400 participants. La prova constarà d’una cursa de 10 quilòmetres, un altra de 6 i de curses infantils, en un entorn que permet combinat l’esport i la natura.

Enguany es preveuen força novetats. Se celebrarà a partir de les 10.00 hores i es desenvoluparà en tres fronts: la cursa de 10 kilòmetres, la de 6 i les curses infantils. Aquestes dos darreres s’incorporen enguany, donat l’èxit que la Volta va tenir a la seva primera edició i amb l’objectiu d’ampliar l’oferta per als corredors i per a les famílies. A aquest fet també hi contribueix l’entorn natural pel qual es desenvoluparan les curses.

 

A més, els atletes que preparen la Marató de Barcelona del 15 de març, podran venir prèviament a recollir el dorsal i se’ls permetrà fer el recorregut una hora abans de l’inici de la cursa, amb punts d’avituallament per poder fer una tirada de 20 o 25 quilòmetres. Els organitzadors calculen que una vintena d’atletes s’acolliran a aquesta proposta.

 

Els organitzadors han indicat que el ritme d’inscripcions és força bo i ja es freguen els 300 atletes per a una cursa que té un màxim establert de 400, que és la xifra que esperen assolir diumenge i que, units al centenar de nens que es preveu que participaran en les curses infantils, faran un total de 500 persones que es mouran al voltant de la cursa. No obstant, els organitzadors han volgut subratllar que l’objectiu no és fer una cursa multitudinària, sinó una carrera que sigui còmoda per als atletes i amb totes les facilitats i serveis, motiu pel qual s’ha establert aquest topall de 400 participants.

 

Pel que fa al recorregut, és en un 80% de terra i en un 20% d’asfalt i ha canviat de sentit respecte a la primera edició per oferir un circuit més pla. Respecte a la seguretat, tal com ja va fer l’any passat, l’organització disposarà d’una ambulància a la zona de sortida i de tres bicicletes medicalitzades que rodaran pel circuit per tal de resoldre qualsevol problema que pugui sorgir. 

 

El programa de cara a la cursa s’obrirà a les 8.30 hores amb la recollida de dorsals i la bossa del corredor. A les 9.00 hores es donarà la sortida als que preparen la Marató de Barcelona i fan la tirada de 20 quilòmetres. A les 10.00 hores començaran els atletes de la cursa de 10 quilòmetres, i cinc minuts més tard, a les 10.05, ho faran els de la cursa de 6 quilòmetres. Un cop tancades aquestes curses, a les 11.45 començaran les curses infantils, per donar pas, a les 12.30 hores, al lliurament de premis.

 
Presentació de la cursa a la Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la cursa. L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de l’IEI i portaveu de CiU a la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, a més de l’alcalde de Torres de Segre, Josep Ramon Branzuela; de l’alcalde de Sarroca de Lleida, Jaume Revés; del regidor d’Esports de Torres de Segre, Lluís Companys, i d’un dels responsables de l’organització, Xavi Thai.
 
Pujol ha expressat el ple suport de la Diputació de Lleida “a totes les activitats que es fan a nivell municipal, en aquest cas la Volta al Pantà d’Utxesa, del Consorci d’Utxesa i dels municipis d’Aitona, Torres de Segre i Sarroca, que d’alguna manera uneixen esport i natura i que serveixen per donar a conèixer el territori, com també passa amb els premis de la cursa, que serviran per donar a conèixer els nostres productes, com són la fruita del Baix Segrià i l’oli de Sarroca”.
 
El Consorci d’Utxesa i Xavi Thai Assessor Esportiu són els organitzadors d’aquest prova, la tercera puntuable per a la Lliga Ponent 2015 en les distàncies de 10 i 6 quilòmetres.