La Universitat de Lleida instal·la al campus de Cappont un carregador de mòbils amb energia solar

La Universitat de Lleida instal·la al campus de Cappont un carregador de mòbils amb energia solar| EP – Fotografia: Universitat de Lleida

 

La Universitat de Lleida ha instal·lat al campus de Cappont un carregador de telèfons mòbils que funciona amb energia solar i que permet recarregar els aparells d'una manera ràpida i senzilla, segons ha informat aquest dilluns la institució.

La instal·lació és fruit d'un acord entre la UdL i l'empresa Greensol Smart City Solutions, fundada per dos titulats de l'Escola Politècnica Superior de la UdL i dedicada a la venda, lloguer i cessió d'elements urbans per a ciutats intel·ligents. 
 
El vicerector de campus, Jesús Avilla, ha assegurat que aquesta iniciativa és una prova pilot que si funciona, farà que la UdL es plantegi instal·lar més carregadors solars en altres campus. 
 
La instal·lació, situada davant del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, funciona girant les rodes de la zona dels connectors fins a trobar el pin adequat al mòbil per connectar. També té hi ha un cable USB per a connectors per endollar un telèfon per als usuaris que portin cable.