La Universitat de Lleida dissenya un prototip de Moto3 per competir a MotoStudent

La Universitat de Lleida dissenya un prototip de Moto3 per competir a MotoStudent| Redacció – Fotografia: Diputació de Lleida

 

El prototip de Moto 3 de 250cc i quatre temps de la Universitat de Lleida que participarà aquest cap de setmana a la competició internacional universitària MotoStudent, al circuit Motorland d'Alcanyís, ja és a punt. 

Dissenyat per l'equip UdL Racing Engineering -format per estudiants dels graus d'Enginyeria Mecànica i d'Enginyeria Electrònica i Industrial i Automàtica Electrònica coordinats pel professor de l'Escola Politècnica Superior (EPS), Miquel Nogués- el prototip serà pilotat per Cristina Juarranz. Serà el segon cop que la UdL participa en aquest competició.
 
“La Diputació ha estat la primera i principal patrocinadora”, ha explica el professor d’Enginyeria Mecànica de la UdL i coordinador del projecte, Miquel Nogués, amb un pressupost global d'uns 13.000 euros. 
 
El treball de construcció del prototip, que s’ha allargat un any i mig, culmina aquest cap de setmana amb la presentació a la III Competició Internacional Motostudent, que se celebrarà al circuit Motorland Aragón, d’Alcanyís. L’organització també requereix als participants justificar que el prototip és viable des del punt de vista comercial, per la qual cosa els seus responsables presentaran aquest divendres un pla d’empresa, que anirà seguit dissabte d’una bateria de proves tècniques a què s’haurà de sotmetre la moto, que inclouen prova de frenada, acceleració i velocitat punta, entre altres. 
 
El prototip lleidatà competirà amb universitats de tot el món en uns tests en què s’avaluarà el millor projecte, el millor disseny i la proposta més atractiva en innovació. D’aquesta manera, els estudiants hauran de mostrar les seves habilitats de creativitat per aplicar directament els conceptes apresos a la carrera davant d’universitats de renom com la francesa École Nationale d’Ingénieurs de Metz, la grega Aristotle University of Thessalonik, la Universidade Federal de Campina Grande de Brasil o l’Escuela Politécnica d’Equador, entre altres.