La UdL i el grup Batallé investiguen un sistema per aconseguir porcs més saludables

La UdL i el grup Batallé investiguen un sistema per aconseguir porcs més saludables| EP – Fotografia: Universitat de Lleida

 

La Universitat de Lleida (UdL) desenvoluparà un sistema integral per millorar la qualitat de la carn de porcí de la línia Duroc del Grup Batallé, amb l'objectiu d'aconseguir animals amb greix menys saturada i més monoinsaturat, és a dir, més saludable per al consumidor.

Es tracta d'aplicar els resultats de la investigació realitzada per la Unitat de millora genètica del grup de recerca en porcí de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), vinculada al centre Agrotecnio, segons ha explicat el centre.
 
El projecte preveu desenvolupar un sistema de valoració genètica basat en una bateria de marcadors, entre els quals es troba el patentat per la UdL, la identificació de les dietes més favorables per potenciar els seus efectes i el control en línia a l'escorxador. 
 
Batallé ha adquirit en exclusiva la llicència d'aquesta patent generada per la Unitat de Millora Genètica del Porcí, amb la qual col·labora des de fa 15 anys per a la millora de la qualitat de carn de porc. El projecte que s'inicia pretén seguir millorant l'aroma, sabor, textura i qualitat nutricional dels productes carnis del porc Duroc Batallé. 
 
El rector de la UdL, Roberto Fernández, i l'administrador de Selecció Batallé SA, Pere Batallé, han signat aquest dimarts el contracte de la llicència de patent en exclusiva a nivell internacional per a la seva explotació comercial, i el projecte d'investigació 'Millora de la qualitat nutricional i tecnològica de la carn de porc mitjançant l'aplicació de tècniques genòmiques i nutrigenòmica ', que es desenvoluparà durant els pròxims tres anys.