Edició 2021

‘La teva educació canviarà el món. Educa en igualtat’

  • març 2, 2015
  • 2 min read
‘La teva educació canviarà el món. Educa en igualtat’
‘La teva educació canviarà el món. Educa en igualtat’

‘La teva educació canviarà el món. Educa en igualtat’| Ramon Moreno

 

La Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT, la FETE, celebra el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, sota el lema 'La teva educació canviarà el món. Educa en Igualtat'. 
 
Subratllem la importància de l'educació com a mitjà per a la consecució de l'equitat, la prevenció de la violència de gènere, la cohesió social, la inclusió i l'atenció a la diversitat. Però sobretot per a la formació de ciutadanes i ciutadans compromesos amb el món i el temps que els ha tocat viure. L'educació de qualitat és imprescindible per aconseguir tant la igualtat de gènere com el desenvolupament sostenible, equitatiu i democràtic dels pobles.
 
La Llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes i La Llei Integral contra la violència de Gènere ens fa un país avançat legislant en igualtat, tot i que la distància entre l'articulat d’aquestes lleis i la realitat del dia a dia és immensa.
 
A l’hora que l’experiència ens demostra com l'educació és un dels instruments més importants per avançar en la construcció d'actituds que ensenyin l'alumnat a compartir la vida des del respecte, el reconeixement mutu, l'autonomia i la coresponsabilitat; veiem com les retallades en educació continuen. Enrere han quedat els processos d'implementació dels plans d'igualtat, la formació inicial i contínua del professorat, la incorporació de programes educatius relacionats amb la igualtat, la coresponsabilitat i la prevenció de la violència de gènere en tots els nivells educatius. 
 
Des de FETE-UGT reivindiquem el valor de l'educació com a eina fonamental per aconseguir la igualtat. Per això continuarem proporcionant a les treballadores i els treballadors de l'ensenyament els recursos necessaris per impulsar la cooperació i l'educació en igualtat (http://www.educandoenigualdad.com/)
 
Fem de l’educació en la igualtat sigui la nostra prioritat.
 
Ramon Moreno, secretari general de la FETE-UGT de les Terres de Lleida

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.