La subdelegada del Govern presideix els actes de la Patrona de la Guàrdia Civil

La subdelegada del Govern presideix els actes de la Patrona de la Guàrdia Civil| Redacció – Fotografia: Subdelegació del Govern / Ajuntament de Lleida

 

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha presidit aquest diumengevui els actes de celebració de la Verge del Pilar com a Patrona de la Guàrdia Civil, juntament amb el Tinent Coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, Jorge Montero.

La subdelegada ha assistit a la Missa celebrada a la Catedral Nova i, posteriorment, ha presidit l’acte institucional de la patrona a les dependències de la Comandància amb l’assistència d’autoritats civils, locals i provincials, així com dels representants de les forces i cossos de seguretat (Exèrcit, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Lleida, Policia Andorrana, Gendarmerie Française i Servei de duanes  francès i andorrà). En el decurs de l’acte, s’han lliurat set condecoracions a set agents del Cos pels mèrits professionals i tres plaques de reconeixement a diferents entitats col·laboradores amb la Guardia Civil. Posteriorment s’ha dipositat una corona de llorer en el monòlit que hi ha a la Comandància en homenatge als Caiguts del Cos.

 

Manso ha recordat en la seva intervenció “el compromís de servei que té el cos amb la societat i la vigència dels valors i principis corporatius d’aquesta institució. La prestació d’un servei modern, eficaç i de qualitat i també la proximitat amb el ciutadà, que ha permès que la Guàrdia Civil, igual que el Cos Nacional de Policia, sigui una de les institucions més ben valorada pels espanyols. I si ho és, és gràcies al fet que us heu guanyat la seva confiança amb el vostre treball i us heu integrat plenament en els vostres destins i casernes”. Aprofitant l’acte, la subdelegada ha insistit un cop més, aprofitant la presència de representants de tots els Cossos i Forces de Seguretat “en la necessària col·laboració i coordinació que cal entre tots per a que el ciutadà percebi la seguretat i la defensa dels seus drets i llibertats”.

 

Per la seva banda, l’alcalde Lleida, Àngel Ros, ha agraït i ha fet un reconeixement a la labor de la Guàrdia Civil per la seva col·laboració amb la Guardia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional en la difícil situació de les cinc agressions que es van produir a Lleida el passat 22 de setembre: “Sense l’efectivitat dels cossos policials aquest fet hauria alterat la celebració de les Festes de la Tardor”. El paer en cap ha afegit que “en temps difícils de crisi, de canvi i de crisi institucional, el repte i el deure dels cossos policials és treballar intensament per mantenir la convivència. La Guàrdia Civil, històricament, ha garantit la convivència tant en el món rural com en l’àmbit de les competències que desenvolupa actualment i sempre ha estat al servei de la ciutat”.