La Seu d’Urgell acull del 7 al 9 d’agost la Copa del Món de Canoe Eslàlom

La Seu d’Urgell acull del 7 al 9 d’agost la Copa del Món de Canoe Eslàlom| Redacció – Fotografia: Ajuntament de la Seu d’Urgell / Diputació de Lledia

 

El Parc del Segre de la Seu d'Urgell acollirà del 7 al 9 de d'agost la Copa del Món de Canoe Eslàlom, una competició que reunirà 317 palistes de 49 països d'arrel del món, els quals competiran en cinc disciplines de canoa i caiac.

L’equip espanyol de la RFEP, que enguany estarà integrat per 14 palistes, competirà a casa amb la màxima motivació per aconseguir a Londres les places olímpiques per als Jocs Olímpics de Rio 2016, tal i com ha explicat la palista catalana Marta Martínez, medallista a la passada Copa del Món de Liptovsky (Eslovàquia).
 
La prova, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, s'ha presentat aquest dilluns. L'acte ha comptar amb la presència de la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló; de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; del gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet; del representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura; i de la palista catalana Marta Martínez.
 
Durant l'acte, Perelló ha indicat que la Seu d’Urgell és un “punt de referència internacional d’aquest tipus de proves” i que arribarà a la seva màxima esplendor l’any 2019 quan acollirà el Mundial de Piragüisme, juntament amb Sort. Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha indicat que aquest és un any rècord en número de països participants, “la qual cosa ajuda a impulsar l’esport, la Seu d’Urgell i el Pirineu com un destí en l’àmbit de la competició esportiva de l’aigua”. Batalla ha afegit en la seva intervenció que aquest esdeveniment també genera un gran impacte econòmic a les comarques lleidatanes.
 
El representant territorial de l’Esport a Lleida ha coincidit amb la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida en afirmar que la Seu d’Urgell “és un centre referent  en el món del piragüisme com a centre d’alt rendiment a nivell estatal, com a centre de tecnificació a nivell català i amb els mundials de l’any 2019”. A més, ha afegit que el fet que aquest sigui un any preolímpic, donarà encara més emoció i competitivitat al campionat.
 
Finalment, el gerent del Parc del Segre ha assenyalat que un dels avantatges d’aquest tipus de competicions d’alt nivell és que ofereixen la possibilitat als palistes més joves de contactar i conèixer a campions mundials.
 
Programa de la competició 2015
Del 3 al 6 d’agost
Entrenaments oficials per grups.
 
Dimecres, 5 d’agost
Reunió de caps d'equip.
 
Dijous, 6 d’agost
Verificació oficial de l'equipament de la competició.
Demostració i aprovació del recorregut.
Assaig tècnic amb voluntaris i àrbitres de la competició.
Reunió d'àrbitres.
Cerimònia d'inauguració.
 
Divendres, 7 d'agost
Classificatòria (dues mànegues): C-1 H, C-1 D i K-1 H.
Classificatòria (dues mànegues): K-1 D i C-2 H.
Demostració del recorregut de finals.
 
Dissabte, 8 d'agost
Semifinal i final de C-1H, C-1 D i K-1 H.
Lliurament de medalles.
 
Diumenge, 9 d'agost
Semifinal i final individual de K-1 D i C-2 H.
Lliurament de medalles.