Sense Categoria

La Seguretat Social estrena les noves oficines de l’organisme a Lleida

LleidaDiari
  • maig 10, 2016
  • 3 min read
La Seguretat Social estrena les noves oficines de l’organisme a Lleida

La Seguretat Social estrena les noves oficines de l’organisme a Lleida| Text i fotos: ACN

 

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha posat en servei aquest dilluns les seves noves oficines a Lleida, ubicades al carrer Jordi Cortada del barri de Cappont. Les noves instal·lacions, que compten amb prop de 8.000 metres quadrats, substitueixen les que hi havia a la cantonada de Prat de la Riba amb passatge Pompeu, que s'havien quedat petites

La subdelegada del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso, ha visitat les noves oficines de l'INSS a Lleida, que s'han obert al públic aquest mateix dilluns. Les noves instal·lacions -les obres de construcció de les quals es van adjudicar per 6,4 milions d'euros i es van acabar fa dos anys- estan ubicades al barri de Cappont i substitueixen les que fins ara hi havia, de 2.900 metres quadrats, a la cantonada de Prat de la Riba amb el passatge Pompeu. En un principi l'edifici es va construir per a la Tresoreria de la Seguretat Social a Lleida però finalment es va optar perquè acollís les noves oficines de l'Institut Nacional de la Seguretat Social a la capital del Segrià, tal com ha recordat Manso. 
 
Les noves instal·lacions disposen d'un espai més ampli per oferir una millor atenció als usuaris per part dels 83 funcionaris que hi treballen. En aquest sentit, el Centre d'Atenció i Informació (CAISS) al ciutadà –que atén 221 consultes de mitjana diàries- disposa ara de 600 metres quadrats, respecte als 300 que tenia en l'anterior edifici. Així mateix, la nova sala d'espera té capacitat per a prop de 40 persones mentre abans només podia encabir 7 persones. 
 
La subdelegada del govern de l'Estat a Lleida ha destacat que amb el nou edifici es guanya espai i lluminositat i, a més, està adaptat per a persones amb problemes de mobilitat. Pel que fa a l'anterior seu de Prat de la Riba -que és propietat de l'Estat- que ha quedat buida, no se li donaran de moment nous usos de moment, segons ha dit. 
 
Les oficines de l'INSS s'encarreguen de la tramitació de les diferents prestacions que gestiona la Seguretat Social com ara les de jubilació, viudetat, incapacitat laboral, subsidis, prestacions familiars, a més de la gestió de l'assistència sanitària tant estatal com internacional. El subdirector de jubilació, mort i supervivència de l'INSS a Lleida, Joan Domingo, ha destacat que el termini de resolució mitjana de les prestacions de jubilació és 3,80 dies, d'uns 20 dies en el cas de la incapacitat permanent, i de menys de 4 dies de mitjana la resolució de prestacions per mort i supervivència-pensió d'orfandat.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *